Nederlands B: flitsende start in Cork

Nederlands Jongens en Meisjes B beginnen vandaag aan het zeslandentoernooi in het Ierse Cork. Beide ploegen spelen vandaag tegen de nationale teams van het thuisland. Nederlands Meisjes B won met 0-3, terwijl de jongens met 2-5 wonnen van eveneens Ierland.

Ierland – Nederland (meisjes) 0-3

Een goed begin voor Nederlands Meisjes B tijdens het zeslandentoernooi in Cork. Het team van bondscoach Robbert-Jan de Vos won het openingsduel met 0-3 van gastland Ierland. Na tien minuten was het Jill Niessen de eerste speelster die raak wist te schieten. Net voor de rust zorgde Mikki Roberts uit een strafcorner voor een verdubbeling van de voorspring. Kim Hendriks verschalkte tien minuten na de rust de Ierse keepster om de eindstand naar 0-3 te brengen.

’10 Jill Niessen  0-1
’26 Mikki Roberts (sc) 0-2
’39 Kim Hendrix 0-3

Bron: Annemieke Achterhuis

Ierland – Nederland (jongens) 2-5

Nederlands Jongens B had iets meer moeite met het gastland (). De wedstrijd begon dan ook met vier doelpunten in de eerste tien minuten. Guus Jansen schoot raak uit de rebound, maar niet veel later zorgde Ierland voor de gelijkmaker. Daarna liep Oranje uit via Ivo Visser en een rake strafcorner van Pim Haring. Vier minuten voor het einde maakte Ierland de aansluitingstreffer, waardoor de twee ploegen bij een stand van 2-3 gingen rusten. Een minuut na de rust verdubbelde Hidde Parlevliet, dit seizoen vaak trefzeker voor Den Bosch, de Nederlandse voorsprong. Diezelfde Parlevliet maakte de voorsprong van Nederland onoverbrugbaar voor de Ieren.

‘4 Guus Jansen 0-1
‘8 Craig Mackay 1-1
‘9 Ivo Visser 1-2
’10 Pim Haring 1-3
’26 Luka Peters 2-3
’31 Hidde Parlevliet 2-4
’35 Hidde Parlevliet 2-5