Geen centrale afgelasting voor zaterdag en zondag

De competitieleiding van de KNHB heeft voor zaterdag en zondag besloten niet tot een centrale afgelasting over te gaan. Op basis van de huidige weersvoorspellingen, de actuele situatie op de velden en het contact met verenigingen is gebleken dat in een groot deel van het land het grootste deel van het programma, ook de vroege wedstrijden, gewoon doorgang kan vinden. Het is aan de thuisvereniging om tijdig in te schatten of een wedstrijd definitief wel of niet door kan gaan.

Eerder op de dag besloot de competitieleiding alle wedstrijden op de vrijdagavond af te gelasten. Dit betekende dat de zeventiende speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren, de inhaalwedstrijd in de Promotieklasse Dames tussen MOP en HBS en de zesde ronde van de Silver Cup Dames werden geschrapt.

Vanwege de sneeuwval lagen veel velden op vrijdag nog onder een wit tapijt, waarbij er grote twijfel bestond of die sneeuw voor aanvang van de wedstrijden was verdwenen. Daarnaast was de voorspeelde (gevoels)temperatuur in een groot deel van het land die avond rond of onder het vriespunt. Mogelijke opvriezing zou kunnen leiden tot blessures en het niet uitspelen van wedstrijden.

Inhaaldatum

Inmiddels is voor de wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Heren een vervangende datum gevonden. De zeventiende speelronde wordt op dinsdag 5 april om 20.30 uur gespeeld. Wanneer het promotieklasseduel MOP-HBS en de wedstrijden in de zesde ronde van de Silver Cup worden ingehaald, is op dit moment nog niet bekend.


2 Reacties

  1. Mark Bouwman

    Dit weekend centraal afgelasten: ruikt naar een 1 april grap

    1. TimoBosma

      Ik vond de afgelasting van vandaag al een bizarre grap


Wat vind jij? Praat mee...