Clubpodcast Studio Shinty: ‘Een microfoon en je kunt beginnen’

Het leven van bijna alle hockeyliefhebbers in Nederland ligt op z’n gat. Het competitieleven is voor de tweede keer in een jaar tijd stilgelegd. Maar hoe blijf je betrokken bij je club? Of je nou speler, coach, voorzitter, barvrouw, supporter of speaker bent. ‘Verbinding’ is het toverwoord in deze lastige tijden en daarom legt hockey.nl die verbinding maar wat graag uit aan de hand van videoreportages met echte clubhelden.

Deze week bezoeken we Andreas Löwenthal, speler van Heren 1 bij  Shinty. Hij startte in februari met de eerste aflevering van Studio Shinty, een podcast speciaal gericht op zijn eigen club. ‘Het is belangrijk om niet alleen te hockeyen, maar ook iets terug te doen voor je vereniging’, aldus Andreas. Zo kwam hij als podcastliefhebber en luisteraar op het idee om zelf een podcast te maken om zo de minder bekende mensen achter de club in het zonnetje te zetten. Daarnaast spreken we uiteraard met hem over de corona-pandemie, hoe gaat hij hier mee om, en hoe kijk hij naar de toekomst?

Heb je bij jouw club nog mooie voorbeelden van initiatieven om in deze coronatijd de verbinding tussen de leden te versterken? Deel hem op social media met #samensterker en tag @KNHB_NL.

Eerder verschenen in de serie #Samensterker:
Aflevering 1: David Korthals Altes, de kleurrijke speaker van KZ
Aflevering 2: Koen Suyk en de ‘maandagochtendclub’ van Bloemendaal
Aflevering 3: Tilburgs Tonneke, geboren en getogen op de club
Afllevering 4: Opstelten en Meijs klussen twintig uur per week op Were Di 
Aflevering 5: Ineke Blok, vrijwilliger HC Rotterdam & KNHB
Aflevering 6: Ed van Orden, “meubelstuk’ bij DHV
Aflevering 7: Cathry Strijbosch,rolstoelhockeyster bij GP Bulls
Aflevering 8: Melanie & Marieke trots op corona-buitenbar HV Abcoude
Aflevering 9: Roger Sevenheck houdt clubleden Venray up-to-date via Instagram

Ken jij een clubicoon die absoluut niet mag ontbreken in deze serie? Geef hem of haar op via redactie@hockey.nl. 

1 Reactie

  1. lvabr

    Goed idee om zo leden betrokken te houden maar ook leden te laten praten. Je ziet steeds vaker dat clubs vooral vóór de leden praten en denken ipv met de leden te praten. Kost vaak veel tijd en commissies en bestuursleden staan vaak ver van jeugd en/of senioren af. Dit is daarom een super initiatief, weet wat er leeft :)!


Wat vind jij? Praat mee...