De Spelregelvraag: een bal op de arm, maar wie krijgt ‘m mee?

Nieuwe week, nieuwe spelregelvraag. Deze week kijken we naar een fragment uit het Pro League-duel tussen India en Zuid-Afrika.

De aanvaller van Zuid-Afrika schept de bal met zijn haakje tegen de arm van de Indiase verdediger. De vraag aan jou: wie krijgt de vrije bal mee? We horen het graag!


11 Reacties

 1. bertilscholten

  Volgens mij een vrije slag voor wit ...

 2. paulvankeep

  Shoot van de verdediger. De bal is niet gevaarlijk want laag en komt niet tegen de hand van de verdediger. Sterker nog de verdediger beweegt zijn arm naar de bal toe. Dus strafcorner en als je streng bent kan je zelfs een strafbal geven.

  1. donnyhofland

   Moet je wel een hele strenge scheids zijn wil je een strafbal geven. Corner op zijn plek

 3. woutervonk

  Zoals ik het zie, speelt de (witte) aanvaller de bal heel gecontroleerd tegen de arm van de (blauwe) verdediger. Dus shoot. De overtreding vindt plaats binnen de cirkel, dus de juiste (spel)straf is een strafcorner.

 4. oscar-marsman

  Niet gevaarlijk en ook geen stickhand. Conclusie: strafcorner.

 5. jack-jacobs

  Bal niet boven de knie. Bewuste overtreding van de verdediger die met zijn arm de bal wil blokken dus strafbal Als hij zijn arm stil had gehouden nadat de bal hoog kwam dan sc

 6. Paul van Laak

  Er lijkt geen sprake van een opzettelijke overtreding. Spelregeltechnisch ben ik door deze situatue benieuwd hoe ver je ‘stickhand’ doorloopt…

 7. pjklaassen

  Ik denk dat ze gaan zeggen het is niet de stick hand dus shoot en corner. Maar inderdaad ben benieuwd tot waar wordt gezegd dat het de stick hand is

 8. jurjen-oskam

  Voor degenen die vragen hoe ver de 'stickhand' doorloopt: dat wordt heel duidelijk (en zelfs makkelijk te interpreteren :) ) gemaakt door regel 9.11: "[...] Er is geen sprake van een overtreding wanneer de bal de hand raakt die de stick vasthoudt als deze anders de stick geraakt zou hebben." De 'stickhand' loopt dus helemaal niet door.

  1. pjklaassen

   Perfect, dus dan is het een corner ;-)


Wat vind jij? Praat mee...