Eerste Klasse (D): 5x winst voor Rosmalen, Houten, Bully en Upward

De zevende speelronde viel dan misschien in de herfstvakantie, maar er werd gewoon gehockeyd in de Eerste Klasse. Een ronde waarin de dames van Bully en Upward nog steeds vrijwel niet voor elkaar onder doen en waar Civicum opnieuw ruim verliest. Waar Geel-Zwart het puntenaantal verdubbelde en Westland dicht bij de tweede overwinning was. Een overzicht. 

Poule A

Koploper Houten blijft ongeslagen na de ruime overwinning op bezoek in en tegen Alkmaar (1-5). Nipt was de overwinning van Westerpark op Overbos, maar voldoende om de tweede plaats te behouden. AMVJ moest de punten met USHC delen (1-1) en Naarden pakte de volle buit ten koste van Myra (2-1). Qui Vive versloeg met diezelfde cijfers AthenA. VVV en Haarlem bleken niet alleen op papier, maar ook op het veld gelijkwaardig: 1-1.

View this post on Instagram

1 – 1 🆚 AMVJ. Helaas! De punten zijn verdeeld, de eindstand is bekend en wij blijven hangen op plek vier. Gelukkig waren onze koppies iets frisser dan de kleedkamers daar, en bleven we scherp ondanks het typische AMVJ-spel. Aanstaande zondag wederom weer een belangrijke wedstrijd. Qui Vive thuis. Zij 7 punten, wij 10. Als we de cijfers moeten geloven… #minnaneemjecameramee #makeupjedezekeer #verrieWOTM #meiksolo #focus #topvijf? #clinicinderegen #metdekiddosvanUNO #gezelligheid #kentgeentijd #9-17dienst #shuttles #herfstvakantie #ofbiebweek #nieuwenrs #snelle #lekkerzeg #volgendekeerboxmee #enopladen #zondagweercompleet? #donderdagavondborrel #doavbo #eersttrainen #joejoe #wijgaanweerdoor #lekkerzeg

A post shared by U.S.H.C. Dames 1 (@ushcdames1) on

Poule B

Warande liep afgelopen zondag tegen het tweede gelijke spel aan. De ploeg uit Oosterhout hield de nul, maar kwam tegen DSHC niet tot scoren. Zonder consequenties, want de Brabantse ploeg staat nog steeds aan kop. Zwart-Wit is runner-up met drie punten minder en wonnen ruim van DES (2-6). Craeyenhout en HIDITO deelden ook de punten (1-1), net als IJsseloever en Alphen (2-2). Westland kwam nog op voorsprong tegen Rijswijk, maar verloor toch met 2-3 en staat nog steeds op de laatste plaats. Etten-Leur boekte een belangrijke overwinning op Zoetermeer en klimt daarmee op de ranglijst.

Poule C

Geel-Zwart verdubbelde afgelopen zondag het puntentotaal door de bolle buit te pakken tegen HCAS (3-1). Zes punten hebben ook Hopbel en HOD, maar zij verloren afgelopen zondag op bezoek bij Venlo (5-3) en MEP (3-1). Berkel-Enschot wacht nog steeds op de eerste overwinning. Ook tegen Best (2-5) verloor de ploeg opnieuw en staat zo nog steeds op de laatste plaats. Vlak daarboven staat promovendus Geldrop. Die ploeg verloor van Oss (4-1). Koploper Rosmalen blijft ongeslagen en boekte tegen Uden de vijfde overwinning, 3-0.

Poule D

Zestien punten verzamelden Bully en Upward tot dusver en staan daarmee bovenaan in Poule D. Koploper Bully heeft een beter doelsaldo en bewees dat opnieuw met een 5-0 zege tegen Gron. Studs. Upward scoorde ‘maar’ twee keer tegen EHV (2-0). Civicum wacht nog steeds op de eerste zege. Ede bleek met 5-0 te sterk voor de ploeg uit Cuijk. Phoenix en Quick Stick deelden de punten (2-2). GCHC won met 3-0 van Amersfoort en GHBS versloeg Apeliotes (2-1).

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...