Eerste Klasse (D): Upward en MEP hebben makkelijke middag

De dames van Upward hadden afgelopen zondag een makkelijke middag tegen Civicum, de ploeg uit Cuijk. Ze wonnen met 4-0 en weten daarmee, op doelsaldo, de koppositie te pakken in Poule D. MEP, de degradant uit de Overgangsklasse, won op hun eigen veld met 4-0 van Geel-Zwart. 

Poule A

Liefst vier ploegen uit deze poule pakten afgelopen zondag drie punten, door met 2-0 te winnen. AMVJ, Myra, Qui Vive en VVV staan hierdoor samen met elkaar bovenaan. De andere wedstrijd tussen Houten en USHC werd gewonnen door Houten met 3-2. Bij Haarlem en AthenA kwam er geen winnaar uit, de wedstrijd eindigde in een 3-3 stand. De competitie start spannend in Poule A en kan voor vele verrassingen komen te staan dit seizoen.

View this post on Instagram

Alkmaar – Qui Vive: 0-2

A post shared by Qui Vive Dames 1 (@quivivedames1) on

Poule B

DES, de nummer drie van vorig seizoen verloor op bezoek bij Zoetermeer Dames 1. Na een verrassend goed seizoen verloor de ploeg uit Kaatsheuvel met 3-1. HUDITO deelde deze speelronde de punten met Rijswijk (3-3). Warande won net als Zoetermeer, met 3-1. Deze twee teams staan nu gedeeltelijk op de eerste plek. Craeyenhout pakte op het nippertje de volle buit ten koste van Zwart-Wit (2-3), en ook IJsseloever en Etten-Leur eindigde in een gelijkspel. Alphen wist net als Craeyenhout, te winnen met een doelpunt verschil.

View this post on Instagram

Zoooo, hallo lieve volgertjes!! Daar zijn we weer, na een goede voorbereiding van 6 weken… mochten we eindelijk weer knallen!!!🔥 Voor onze eerste competitie wedstrijd mochten we op ons eigen veldje tegen Hudito Dames 1. Het was lekker weer en we hadden er veel zin in! Helaas stonden we het eerste kwart niet aan en kregen we al snel 2 doelpunten tegen. Maar dat lieten wij niet gebeuren en gaven super veel energie, zo kwamen er goaltjes van Kim, Marie en Floor! Het laatste kwart was nog erg spannend #waarblijvendiestrafcorners, maar helaas wist Hudito nog de 3-3 te maken en daarmee was dit ook de eindstand. Helaas maar 1 puntje deze week, wel heerlijk genoten op het TD’tje 🍻 Aankomende week keihard trainen voor de volgende wedstrijd, namelijk zondag om 12:45 op Craeyenhout. BE THERE!! XXX DAMES 1 ❤️⚪️❤️

A post shared by Rijswijk Dames 1 (@rhcdames1) on

Poule C

Degradant MEP liet zien dat het graag terug wil naar de Overgangsklasse. Zij wonnen met 4-0 van Geel-Zwart. Daarmee grijpen de dames uit Boxtel direct de eerste plaats in Poule C. Ook de Hopbel wonnen ruim. Zij versloegen promovendus Uden met 3-0. De verrassing van deze poule is Oss, de andere degradant uit de Overgangsklasse. Op bezoek in Venlo kon de ploeg geen vuist maken en verloor het zo nipt (2-1). HOD knokte zich terug van een achterstand en start de competitie goed met drie punten tegen Geldrop en Rosmalen speelde in Best gelijk (2-2). Nieuwkomer Berkel-Enschot verloor van HCAS.

Poule D

Upward kende een makkelijke middag in Arnhem. Nieuwkomer Civicum werd met 4-0 verslagen, waardoor zij de competitie starten als koploper. Opvallend in deze eerste speelronde is dat er in totaal zeven wedstrijden geëindigd zijn in een gelijkspel in Poule D. Zo ook de wedstrijden tussen EHV – Bully, GCHC – GHBS en Phoenix – Ede. Alle drie de wedstrijden kende geen winnaar en eindigde met een 1-1 stand. Quick Stick won nipt van Apeliotes (3-2) en Amersfoort versloeg Gron. Studs. met 2-0.


Wat vind jij? Praat mee...