Frédérique Matla verkozen tot beste Hoofdklasse-speelster 2018-2019

Frédérique Matla van Den Bosch is door de bezoekers van hockey.nl verkozen tot de beste Hoofdklasse-speelster van het seizoen 2018-2019. De aanvalster liet in een spannende verkiezingsstrijd waarin massaal is gestemd vele grote namen achter zich. Xan de Waard van SCHC eindigde uiteindelijk kort achter winnaar Matla op een tweede plek, voor Marijn Veen van Amsterdam die op derde plaats eindigde.

Om de gelukkige Matla het goede nieuws te vertellen en de bijbehorende award te overhandigen, reisden we dinsdag af naar haar woonplaats Den Bosch om haar thuis te verrassen….

Bekijk de video!


19 Reacties

 1. Charly Staal

  Verdiend🥇

 2. sapi

  Liever Marijn gezien, veel meer een teamspeler en harde werker, maar wordt niet zo gehyped. Maar gefeliciteerd!

  1. circlestorm69

   Helemaal mee eens. Marijn gewoon volgend jaar 😊

 3. adrievandeparel

  Blij met de verkiezing van FREDERIQUE MAGNIFIQUE. Ze heeft he verdiend, zoveel goals gescoord en vooral ook beslissend geweest door de winnende goal te scoren en ook daar haar mooie en beslissende akties. Ook blij dat Marijn en Xan er zijn en alle internationals en talenten, hierdoor heeft Nederland nu weer grote kans de Pro League te winnen (Wereldkampioen) en straks in augustus in Antwerpen weer Europees Kampioen te worden (in '17 toen Nederland in Amstelveen Europees Kampioen werd was ik er elke wedstrijd bij) en vooral volgende zomer hoop ik dat NEDERLAND weer Olympisch Kampioen wordt zoals het eerder al in '84 (Los Angeles), 2008 (Peking) en 2012 (Londen) gelukt is, SUCCES !

 4. robboomsma

  Meer dan verdiend, topper!!!

 5. Runa Honig

  Terechte keuze. Zeer goede, bijna mannelijke speelster met veel power. Het oogt ook spectaculair. Ik tip haar als toekomstig beste speelster van de wereld. Moet wel nog wat stabieler worden, want ze speelt regelmatig slechte of matige wedstrijden en is soms slordig.

 6. oscar-arkesteijn

  Helemaal terecht! Wat een power! Wat een enorme backhand! Wat een uitstraling! Genot om naar te kijken!

 7. nicovisch

  Xan de Waard, veel meer talent, techniek, en snelheid . Het gaat niet om scoren.

 8. adrievandeparel

  Natuurlijk gaat het uiteindelijk wel om scoren en winnen en kampioen worden. Alleen mooi hockey is niet voldoende om kampioen te worden. Het gaat om het rendement. Frederique heeft in 15 Hoofdklasse competitiewedstrijden gescoord, waarbij ze twee hattricks (Pinoke uit en SCHC uit) scoorde, twee keer 2 goals scoorde (Groningen uit en Bloemendaal thuis) , vele keren beslissend is geweest en in de play offs de 1-0 in 3e wedstrijd SCHC (beslissend dus) en in Amsterdam. Jammer genoeg nog niet genoeg om kampioen te worden. Wel 1e in de reguliere competitie waarmee HCDENBOSCH als 1e geplaatst is voor het 1e EHF-toernooi. Frederique heeft dus wel veel rendement, ook bij het Nederlands team is ze intussen topscoorder. En voor Nederland is het goed dat ook Marijn, Xan, Eva, Lidewij, Ireen, Sanne, Josine, Marloes, Margot, Pien, Maria, Laurien, Malou, Laura, Caia, Lauren, Anne en vele talenten er zijn waardoor Nederland echt wel het beste hockeyland van de wereld is met de vrouwen/dames, SUCCES !

 9. adrievandeparel

  Mijn redenatie is dat de speelster/speler met het meeste rendement het wordt. Dus een speelster die weinig of niet scoort zou dan alle assists moeten geven om het te worden. Frederique scoorde gelukkig niet alleen strafcorners/strafballen maar veel meer hele goede en mooie veldgoals. En veel assists. Als je alles optelt over het hele jaar (dus niet alleen de finales van de playoffs waarin Marijn en Eva dit jaar de beste waren) dan is Frederique de speelster met het meeste rendement. Ze verdiend dit helemaal, vorig seizoen ook al, zegt ook heel veel, het is een stabiele , scorende, mooie speelster, die nog maar 22 is. Haar beste jaren gaan nog komen, waar Nederland en HCDENBOSCH (waardeer haar ook extra !) nog heel veel jaren plezier van kunnen hebben SUCCES !

 10. Sjang Fijen

  Het kan verkeren.... dames DB zowel in EU als in NL buiten de prijzen en heren DB net buiten de play offs. En nu, zowel bij de Heren als de Dames de beste speler/speelster van het afgelopen seizoen in de vaderlandse competitie, beiden van DB. Mirakels leuk deze uitverkiezing, ook voor de club. en voor ons de supporters. PROFICIAT MATTIE EN JELLE .....mag er zijn.. Sjang

 11. puk

  Tja.... met die redenatie, meeste rendement in de HK... dan zou de Topscoorder met de meeste doelpunten dus speelster van het jaar moeten worden.... Ginella Zerbo dus!! Met gewoon "maar even" 24 VELDGOALS , volgens mij? Al een zeer unieke prestatie opzich, meestal wordt er gescoord uit strafcorners en doorgaands en staan "strafcorner specialisten" bovenin de topscoorders lijst. Dussss.... Iets wat op het record stond van Kim Lammers, heeft Zerbo dit jaar dus overtroffen. Ik vind dat eigenlijk wel een beloning waard. De effectiviteit van Zerbo ligt ook behoorlijk hoog, strafcorners halen, assists enzo.... zal wel niet bijgehouden zijn, maar zeer bijzondere speelster, unieke spits en zwaar, zwaar ondergewaardeerd op dit moment. Maar anyway, het is puur uit jouw redenatie adrie. Waar ik het dus niet helemaal mee eens ben, omdat je dan een andere uitslag zou moeten krijgen. En het gaat puur over de HK. Zerbo is dan dus het meest "effectief" geweest met de meeste doelpunten, de topscoorder van de HK 2018-2019. Zo simpel zou dat dan moeten zijn. Ik gun het Matla van Harte, goede speelster opzich. Voor mij is Xan de Waard de beste speelster uit de HK van dit seizoen. De meest constante speelster, snel, zeer behendig en altijd een feestje om naar te kijken als ze bal aan de stick heeft, en een pure teamspeler. Eva de Goede overigens idem, dit jaar iets minder constant begin van het seizoen, maar ook altijd een feestje om naar te kijken. En Zerbo, uniek in haar soort, one of a kind.... ze zou het wat mij betreft ook verdiend hebben om speelster van het jaar te zijn, met haar unieke record van 24 (?) VELDdoelpunten.....

 12. adrievandeparel

  Er zou een waarderingssysteem moeten zijn om de gescoorde goals te waarderen, de assists te waarderen waaruit gescoord wordt en die een kans opleveren, die goed zijn om een aanval op te zetten, de inbreng van de speelster voor de overwinning , techniek en hoogstandjes, en ook verdedigende akties zoals een goal voorkomen en bij een keepster tegen houden. Als je dit allemaal optelt (en niet alleen de intikkertjes die Ginella veel scoort, wel knap dat ze heel veel bij haar club scoort en maar 1 bij het Nederlands team) dan is Frederique veruit de speelster met de meest gescoorde punten op alle fronten. Marijn en Eva zullen in de buurt komen en Xan hoort intussen ook bij de allerbesten in het Nederlands team. Dan is er altijd ook nog Lidewij die altijd van grote waarde is voor haar team, is wel gekozen als beste van de wereld en scoorde toen ook de mooiste goal ooit in Argentinië tegen Australië door de bal te onderscheppen omdat haar eyes of the tiger weer scherp stonden en de bal op eigen helft veroverde en op de keeper af te gaan en super goed wist te scoren. Nu bewijst ze nog steeds met haar grote inzet en assists en goals (1-0 USA) haar meerwaarde. Lidewij kan de 1e (en voorlopig enige) Nederlandse hockeyvrouw worden met 3 GOUDEN Olympische medailles. Het systeem om de besten te kiezen zou wel eens goed verbeterd moeten worden, wellicht bij elke wedstrijd punten kunnen scoren en dat optellen. Speelsters die niet de playoffs spelen kunnen dan niet zoveel punten scoren als van de 4 topclubs. Wellicht een reden om juist bij 1 van de 4 toppers te gaan spelen. Besef dat de Nederlandse Hoofdklasse de kraamkamer is van het Nederlands team zodat Nederland de beste van de wereld kan zijn. Alle 12 clubs zijn hard nodig om een topcompetitie te vormen die ten grondslag ligt aan het wereldniveau van Nederland. Daarbij zijn ook de promotieklasse, overgangsklasse en alle klassen in alle delen van Nederland van grote waarde, iedereen HEEL VEEL SUCCES !

  1. bombaliali

   "dan is Frederique veruit de speelsters met de meest gescoorde punten op alle fronten." Hoe weet je dat? Heb je dat elke wedstrijd bijgehouden en zo ja, hoe en met welke specifieke criteria dan? Prima dat jij Matla de beste speelster vindt, maar breng het dan wel als mening en verkondig het niet alsof het de geobjectiveerde waarheid is.

 13. adrievandeparel

  Ja , ik hou dat van elke wedstrijd bij, jarenlang er altijd bij geweest en heb ik het dit jaar jammer genoeg gedwongen moeten volgen via tv, hockey.nl, twitter, media en samenvattingen,en alles genoteerd. Een lijst met wie er gescoord heeft en assists. Het is dus mijn mening maar zal heel dichtbij de waarheid zijn. Belangrijkst is dat de Nederlandse dames/vrouwen de beste van de wereld zijn en daar heeft iedereen binnen de hockeywereld aan bijgedragen, heel belangrijk dus alle competities en van jongs af aan, daarom is Nederland zo goed, houden zo, verbeteren waar kan en de beste blijven. Ik heb voor donderdag een kaart dus hoop ik ze weer in het echt te zien winnen van Duitsland, in het echt is alles veel en veel mooier , SUCCES !

  1. bombaliali

   Blijkbaar weet je niet meer wat je zelf geschreven hebt. In je eerdere reactie noem je een reeks aan factoren die zouden moeten meetellen, heb je die ook bijgehouden en met welke criteria? Dus niet alleen goals en assists

 14. adrievandeparel

  Frederique alleen al in de Pro League in 12 gewonnen wedstrijden 9 goals gescoord, Ginella in 10 wedstrijden 1 goal. Is wel een heel groot verschil. Ze zijn allebei 22 jaar. Frederique heeft van de 58 wedstrijden in het Nederlands team er 56 gewonnen en 36 goals gescoord. Ginella van de 35 wedstrijden er 32 gewonnen en 12 goals gescoord. Frederique 3x zoveel en is heel terecht gekozen als beste speelster van de Hoofdklasse , vorig seizoen ook al. En als ik dat puntensysteem nu al zou laten tellen, dus ook assists er bij optellen, verdedigende goede akties ( goals voorkomen) mee tel en extra punten voor teamplayer dan zou de voorsprong van Frederique nog veel groter zijn. Mee laten tellen dat Frederique volop gescoord heeft tegen SCHC (winnende goal zelfs) en Amsterdam, Ginella niet gescoord tegen HCDENBOSCH en wel bij Amsterdam levert een nog grotere voorsprong op. Alleen de goals en assists bewijst dat Frederique en veel groter rendement heeft. Was het maar zo dat er nog een Nederlandse speelster 35 goals per seizoen scoort in de Hoofdklasse en die voor het Nederlands team van grote waarde is (Maartje Paumen heeft dat gedaan), dan zouden de 4e en 5e Gouden Olympische medaille al bijna een zekerheid zijn (komen toch wel) Hopelijk speelt ze nu in de A1/B1/C1 en kunnen we straks van haar genieten bij Dames1.

  1. bombaliali

   Ten eerste zijn dit statistieken mbt oranje, niet de hoofdklasse. Blijkbaar zie je zelf ook de onzin van je systeem in, aangezien je enkel goals benoemt en de andere genoemde factoren niet. Mbt tot jouw gewenste waarderingssysteem; het zijn allemaal subjectieve factoren waarbij persoonlijke voorkeuren de boventoon voeren. Totaal geen (degelijke) onderbouwing over het hoe en waarom van deze factoren. Ik begin trouwens geen discussie wie de beste hoofdklasse speelster van het afgelopen seizoen is, dat is het hele punt namelijk niet. Wèl belangrijk vind ik het om te benoemen dat jouw verhaal echt klinkklare onzin is. Als jij volgens jouw systeem Matla wil prijzen, prima, maar lang niet iedereen beoordeelt op die manier een speler/speelster. Kortom, houd het lekker bij je persoonlijke voorkeur uitspreken, niet iedereen is het eens met jouw gekleurde waarheid.

 15. adrievandeparel

  Er is 1 bewijs dat ik en vele anderen Frederique Matla de allerbeste speelster van de Hoofdklasse vinden : ze is weer gekozen als beste van '18-'19. Zelfs in seizoen '17-'18 is Frederique als 21 jarige ook al gekozen tot beste speelster van de Hoofdklasse. Dat ze ook nog eens topscoorder is van het Nederlands team is ook geen toeval. Ik hoop dat we nog jarenlang heel veel plezier zullen hebben en dat ze die bombari nog jarenlang de mond gaat snoeren, ik wens FREDERIQUE MAGNIFIQUE heel veel succes en hoop dat we nog jarenlang van haar mogen genieten, ik doe dat al jarenlang, vanaf dat ze van de A1 al direkt rendement had en nu intussen 6 jaar verder de allerbeste is, HEEL VEEL SUCCES


Wat vind jij? Praat mee...