Groeten uit India: FIH geeft Tom Boon doelpunt cadeau

In de rubriek Groeten uit India lees je het luchtige nieuws rond het WK in India: opvallende berichten uit de Indiase media, een greep uit de sociale media, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 5.

ğŸ—žï¸Â Uit de Indiase media

De Indiase media zijn er nog steeds druk mee: het zoeken naar verklaringen voor de onverwachte exit op het eigen WK, door toedoen van Nieuw-Zeeland in de tussenronde. De krant The New Indian Express doet een opmerkelijke constatering: ‘De beste momenten van het Indiase mannenhockey in de afgelopen vijf decennia vonden plaats toen er niemand was om naar te kijken. Zodra de fans terugkeerden, leek de faalangst de spelers in de greep te hebben dankzij het gewicht van 15.000 mensen die elke stap in de gaten hielden’, zo luidt de rake observatie van journalist Swaroop Swaminathan.

📱 Like, share & retweet

Frisse koppies voor de Engelse spelers! Aanvaller Sam Ward en enkele van zijn ploeggenoten maakten op de voorbije rustdagen van de gelegenheid gebruik om bij een lokale kapper een nieuw kapsel te scoren. Inclusief al dan niet gewenste massage, zoals we op onderstaande beelden kunnen zien…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam Ward (@samuel_ward13)

📸 Opmerkelijke foto

De hockeygekte in India in één beeld gevangen: India-bondscoach Graham Reid mag voor tientallen verslaggevers, microfoons en camera’s uitleggen waarom het dit WK niet liep bij zijn ploeg. De aandacht van de Indiase media kan je tot grote hoogte stuwen, maar bij tegenslagen voelt het als een molensteen om je nek.

Foto: Willem Vernes

🔢 Getal van de dag

5 – Nog even terug naar de groepswedstrijd tussen België en Japan. De Belgen wonnen die met 7-1, onder meer door een ontketende Tom Boon. Aanvankelijk leek het alsof de aanvaller vijf keer had gescoord, maar dat ontkende hij zelf als eerste. Na afloop voor de tv-camera’s bekende Boon dat hij het backhandschot van Sebastien Dockier bij een stand van 3-0 níet had geraakt. De officials van de FIH hadden daar geen boodschap aan: die hielden het gewoon op vijf goals voor hem. Zodoende evenaarde Boon het WK-record van Taco van den Honert, Taeke Taekema en de Australiër Luke Doerner, zonder het daadwerkelijk te evenaren. Bijzonder cadeautje van de FIH…

ROURKELA, INDIA-JANNUARY 20.
FIH Odisha Hockey Men’s World Cup 2023
Tom Boon during the FIH Hockey Men’s World Cup match between Belgium and Japan at Birsa Munda International Hockey Stadium (Photo by WorldSportPics)


Wat vind jij? Praat mee...