Hervatting landelijke jeugd: hoe staan de teams er voor?

De talenten van de landelijke jeugd hervatten vandaag de reguliere competitie. Aangezien de laatste officiƫle speelminuten op het veld ruim drie maanden terug waren, frissen we even het geheugen op: welke teams moeten we in de gaten houden de tweede seizoenshelft? In het eerste veldweekend van 2019 staan direct een aantal mooie affiches op het programma.

Meisjes B

In poule I overheerste Kampong in de eerste vijf speelrondes door zonder puntverlies de winterstop in te gaan. De Utrechters hebben een gat van zeven punten op achtervolgers Tilburg en Zwolle, met Oranje-Rood en GHBS nog zeer kansrijk zijn voor een plek in de play-offs. De competitie wordt dan ook hervat met een kraker: Kampong-Tilburg. Kunnen de Brabanders de spanning verhogen door de koploper te kloppen?

In de andere groep vechten twee ploegen voorlopig voor de bovenste plek in de stand. Zowel Amsterdam als Schaerweijde staan op vijftien punten na vijf wedstrijden, en toevallig spelen zij dit weekend tegen elkaar. Momenteel staan de Amsterdammers op doelsaldo bovenaan, maar met een overwinning van de club uit Zeist kan Schaerweijde met een mentale opsteker beginnen aan de tweede seizoenshelft. Achter de twee koplopers volgt Nijmegen op gepaste afstand.

Jongens B

Bij de Jongens B belooft de huidige stand genoeg spektakel in na de winterstop: in beide poules zijn de verschillen bovenin nog betrekkelijk klein. In poule I ging Amsterdam als winterkampioen het zaalseizoen in, met een voorsprong van drie punten op Nijmegen en Schaerweijde. Vlak daarachter zijn Push en Oranje-Rood ook niet kansloos. De eerste test voor de club uit de hoofdstad is ook al dit weekend, wanneer nummer twee Nijmegen op bezoek komt.

In de andere groep lijkt het een strijd te worden tussen drie teams: Bloemendaal, Kampong en Rood-Wit, met Den Bosch als outsider. De Mussen zijn voorlopig ongeslagen, maar de wedstrijd tegen Kampong toonde al aan dat de verschillen bovenin klein zijn. Tel daarbij op dat voor Bloemendaal direct een kraker op het programma staat: zij ontvangen namelijk nummer drie en ‘buurman’ Rood-Wit.

Meisjes A

Landskampioen hdm zal alle zeilen moeten bijzetten om hun titel succesvol te verdedigen. De Haagse ploeg staat namelijk op de vijfde plek, op ruim zeven punten van lijstaanvoerder Tilburg. Toevallig spelen deze twee ploegen elkaar, waardoor een overwinning van hdm de verhoudingen weer compleet kan omgooien, De Brabantse ploeg heeft momenteel drie punten voorsprong op HGC, met vlak daarachter Amsterdam en SCHC.

In poule II geniet Laren na vijf speelrondes een ruime voorsprong op achtervolgers Den Bosch (vijf punten verschil), Weert en Gooische (beide acht punten verschil). De Larense club slaat de tweede seizoenshelft bovendien af tegen de nummer twee, waardoor een overwinning op de Bosschenaren Laren in een zetel kan brengen.

Jongens A

Een heuse vierstrijd zal ontbranden in poule I bij de Jongens A. Momenteel voert het bijna ongenaakbare Rotterdam – dat tussendoor landskampioen werd in de zaal – de ranglijst aan, maar concurrenten Kampong, Oranje-Rood en Victoria hijgen nog in de nek van de koploper. Het levert een lange lijst met topwedstrijden op, met Victoria tegen Kampong als eerste dit weekend.

In poule II bezetten Laren en Push momenteel de posities die aan het einde van het seizoen recht geven op een plek in de play-offs om het landskampioenschap. Toch zijn er twee voornamelijke kapers op de kust: Bloemendaal en Den Bosch. Deze ploegen volgen op drie punten van de twee koplopers, al treffen zij elkaar dit weekend bij de seizoenshervatting. Wie houdt de aansluiting bij Laren en Push?


Wat vind jij? Praat mee...