Hockey op tv: topper Den Bosch-SCHC in de schijnwerpers

De tweede competitiehelft van de Tulp Hoofdklasse gaat aankomend weekend van start. Viaplay zendt net als voor de winterstop alle Hoofdklassewedstrijden live uit en er is extra media-aandacht voor de damestopper tussen Den Bosch en SCHC.

Zaterdag 9 maart worden er vier duels gespeeld. De hekkensluiters in de Tulp Hoofdklasse Heren, Amsterdam en Laren, ontmoeten elkaar om 16.30 uur in het Wagener stadion. Op ’t Kopje spelen de dames van Bloemendaal op diezelfde tijd tegen Oranje- Rood. Bloemendaal bleef de laatste vijf competitiewedstrijden zonder zege. Het mannenduel HDM-Oranje-Rood en de dameswedstrijd Amsterdam-Tilburg zijn de andere affiches op deze dag.

De kraker op Den Bosch

Zondag staan acht duels op de planning. De meeste aandacht gaat naar de kraker tussen de dames van Den Bosch en SCHC. De dames van Den Bosch hebben slechts één punt meer dan SCHC en staan met 32 punten bovenaan de ranglijst. De NOS reist zondag ook af naar Den Bosch. Van de wedstrijd is een samenvatting te zien vanaf 18.00 uur in de uitzending van Studio Sport op NPO1. Ook op de online kanalen van de omroep zijn na afloop de highlights van dit duel te zien.

De verslaggevers van hockey.nl zijn zaterdag langs de lijn te vinden bij de dubbel op Amsterdam. Zondag zijn ook wij aanwezig op Den Bosch, waar we naast de eerder genoemde vrouwentopper ook Den Bosch-Klein Zwitserland meepakken.

Op Kampong staan we langs de lijn bij de dubbel tegen Hurley (vrouwen) en Schaerweijde (mannen). In de Promotieklasse Heren gaan we zondag langs bij het duel tussen de nummer elf Gooische en Xenios, dat op de laatste plek staat.


Wat vind jij? Praat mee...