Hockey op TV: NOS naar topper Pinoké – Bloemendaal

Ook dit weekend kunnen we weer volop genieten van het hockey. De NOS is met camera’s aanwezig bij het duel tussen Pinoké en Bloemendaal. In de avond, om 18.10 uur, is een samenvatting van dit duel bij NOS Studio Sport te zien. Zowel op zaterdag als zondag zendt Viaplay alle Hoofdklassewedstrijden live uit. Het liveblog van hockey.nl is wederom te volgen via onze website. 

Schaerweijde en Voordaan zijn de thuisclubs van de wedstrijden van de week op viaplay. De heren uit Zeist spelen deze zaterdag tegen HGC. De bezoekers hopen deze wedstrijd hun tweede zege van het seizoen te boeken, na de 5-0 op Voordaan van vorig weekend. De tweede wedstrijd van de week is ook een herenduel en wordt gespeeld op Voordaan. Zij nemen het op tegen Amsterdam, dat momenteel achtste op de ranglijst staat.

Aanwezig in Den Bosch en Amstelveen

De verslaggevers van hockey.nl staan zaterdag aan de lijn bij de mannen van Den Bosch. Zij ontvangen Klein Zwitserland aan de Oosterplas. Een leuk duel tussen de nummer zeven en zes van de ranglijst. KZ verzamelde dit seizoen al dertien punten en staat daardoor vijf punten voor op Den Bosch, dat tot nu toe acht punten haalde.

Daar stopt het niet. Want op zondag staat er met Pinoké-Bloemendaal een echte kraker op het programma. De ploeg van Jesse Mahieu staat op een gelijk aantal punten met de landskampioen, maar de Steekneuzen hebben één wedstrijd minder gespeeld. Vorig seizoen was deze wedstrijd de finale in de strijd om de landstitel.

Hoofdklasse Dames

Bij de dames neemt HGC het op tegen koploper SCHC. De Bilthovenaren hebben samen met de dames van Amsterdam nog geen enkele wedstrijd verloren of gelijkgespeeld. Aan HGC de zware taak deze reeks te doorbreken. Ook volgt onze redactie de dames van Hurley, dat naar Rotterdam reist. Beide ploegen zijn na puntenverlies vorige week op zoek naar revanche.

Ginella Zerbo (SCHC) scoort, met rechts Lisa Lejeune (HGC) Foto: Koen Suyk

Op bezoek in Laren

Natuurlijk lichten wij er ook een wedstrijd in de Promotieklasse uit. Deze keer uit de herencompetitie. Op zondag komt promovendus Gooische op bezoek bij buurman Laren, een echte derby. Laren haalde negen punten uit vijf wedstrijden, terwijl Gooische op vier punten is blijven steken.

Andere plannen in het weekend? Maak je geen zorgen. Alle hoofdklassewedstrijden zijn op zondag om 21.00 uur terug te zien in het samenvattingsprogramma van de streamingdienst Viaplay.


Wat vind jij? Praat mee...