Hockey op tv: vier dagen lang Tulp Hoofdklasse

De hockeyliefhebber komt deze week niks tekort. Van donderdag tot en met zondag zijn er maar liefst 24 wedstrijden te zien van de Tulp Hoofdklasse. Op donderdag en zaterdag komen de dames in actie en op vrijdag en zondag zijn de heren te zien.  

Van alle wedstrijden gaat de meeste aandacht uit naar het damesduel tussen Amsterdam en SCHC, dat zaterdag om 18.30 uur plaatsvindt. Amsterdam staat na dertien wedstrijden tweede, Stichtsche staat met een puntje minder op plek drie.

ViaPlay zendt zoals altijd alle Hoofdklassewedstrijden live uit. Niet alleen de verslaggevers van Hockey.nl zijn zaterdag langs de lijn te vinden in het Wagener Stadion, maar ook de NOS zet deze wedstrijd in de spotlights. Er is zaterdagavond een samenvatting van Amsterdam-SCHC te zien om 22.15 uur tijdens Studio Sport op NPO 1.

Hoofdklassevierdaagse en de PK

Donderdagavond begint de hoofdklassevierdaagse. De damesteams trappen af om 20.30 uur. Hockey.nl is langs te lijn te vinden bij het kelderduel Rotterdam-Tilburg. De dames van Rotterdam – nu elfde – kunnen bij winst op gelijke hoogte komen met Tilburg, dat tiende staat. Vrijdag is het de beurt aan de heren, die net als de dames om 20.30 uur beginnen. Onze verslaggevers zijn deze dag aanwezig op ’t Kopje, waar Bloemendaal de topper tegen Kampong speelt.

Na de zaterdag met de vrouwentopper in het Wagener, sluiten de heren het bomvolle Hoofdklasse-weekend zondag af. Op hockey.nl lichten we Kampong-Rotterdam, weer een kraker in de mannencompetitie, eruit. De NOS is aanwezig bij HGC-KZ, waarvan om 18.10 uur een samenvatting te zien is in de uitzending van NOS Studio Sport op NPO1 en op de online-kanalen van de omroep.

Last but not least, ook dit weekend vergeten we vanuit hockey.nl de Promotieklasse niet. We reizen af naar Kralingen, waar de dames van Victoria hun tegenstanders van Huizen ontvangen. ‘Vic’ staat momenteel tweede, Huizen is de nummer drie op het tweede niveau.

 

Een


1 Reactie

  1. JacquesBrinkman

    Vreemde keuze NOS Studio Sport voor HGC-KZ. Vermoed het 'negatieve' thema al: twee voormalige topclubs in verval, met extra nadruk op naderende aftakeling HGC. Zijn mooiere wedstrijden dit weekend waar het over hockey gaat ipv randzaken. Vrouwentopper Amsterdam-SCHC wel logische, goede keuze.


Wat vind jij? Praat mee...