Indeling bondscompetities: veel standaardteams in dezelfde poule

De KNHB heeft de poule-indeling van de bondscompetities bekendgemaakt. De standaardteams – met uitzondering van de Vierde Klasse -, de hoogste reserveteams en de beste ploegen in de 3o+, 35+ en 45+ weten daardoor wie ze komend seizoen als tegenstander treffen.

De indelingen voor de Hoofdklasse en Promotieklasse mogen geen verrassing zijn. De Overgangsklasse behoudt de indeling van het afgelopen, niet-afgemaakte seizoen. Dat betekent dat in poule A bij de vrouwen onder meer Breda, Leiden en Push zitten. In poule B kruisen Union, Almere en Schaerweijde bijvoorbeeld de degens.

Bij de mannen neemt Ede het in poule A opnieuw op tegen Leiden en Phoenix. Huizen, Xenios en De Reigers zien elkaar in poule B.

Huizen en De Reigers staan ook komend seizoen tegenover elkaar in poule B van de Overgangsklasse.

Dezelfde poule-indeling

Ook vrijwel alle andere klassen bij de standaardteams hebben dezelfde poule-indeling als het voorafgaand seizoen. Als er veranderingen zijn, komen die door een verzoek om lager te worden ingedeeld of een terugtrekking. In de Derde Klasse bij de mannen zijn door meerdere verschuivingen nieuwe indelingen gemaakt.

Aan alle andere indelingen, zowel jeugd als senioren, wordt nog hard gewerkt, zo meldt de bond. De indeling van de Vierde Klasse voor standaardteams wordt uiterlijk 17 augustus gepubliceerd. Hier zijn alleen de opgegeven teams vermeld, maar nog niet de poule-indelingen. Dit komt door de vele wijzigingen die in de Vierde Klasse vaak nog plaatsvinden.

De wedstrijdprogramma’s

De wedstrijdprogramma’s voor de Promotieklasse tot en met de Derde Klasse voor standaardteams, de reserve-competitie regio West en de 30+, 35+ en 45+competitie West worden op dit moment voorbereid en begin augustus gepubliceerd. Het wedstrijdprogramma voor de Hoofdklasse is reeds bekend.

<< Bekijk hier de indeling voor de vrouwenteams en de mannenteams >>

 


Wat vind jij? Praat mee...