EHCC: Real Sociedad stunt tegen Der Club an der Alster

Amsterdam neemt het in de finale van de EHCC op tegen Real Sociedad. De Spanjaarden wonnen zeer verrassend in de halve finale met 2-1 van Der Club an der Alster uit Duitsland. Onder luid gejuich van tientallen meegereisde supporters werd de finaleplek bereikt. De finale wordt maandagmiddag om 16.15 uur gespeeld in het Wagener Stadion.

Real Sociedad – Der Club an der Alster (2-1)

Beide ploegen hielden elkaar het eerste kwart goed in bedwang. Hoewel de stand gelijk bleef, waren het de Duitsers die aanvallend de betere ploeg waren. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook van de Duitse zijde. Niet veel later liet ook Real Sociedad van zich horen. De dames kregen hun eerste kans vanuit een strafcorner, alleen zonder succes. Met een 0-0 stand sloten beide ploegen het eerste kwart af.

In het tweede kwart veranderde weinig aan het spelbeeld. Net als in het eerste kwart was Der Club an der Alster het gevaarlijkst en waren zij dicht bij de voorsprong. De keepster van de Spanjaarden, Priscila Jori, werd meerdere malen getest maar hield haar doel schoon. Waar de kansen er aan de ene kant niet in in gingen, was het aan de andere kant wel raak. Vanuit het niets kwam Real Sociedad op voorsprong. Uit een rake strafcorner was Maria Goena trefzeker en nam Real Sociedad opportunistisch de voorsprong.

Duitsers op zoek naar gelijkmaker

Na de rust bleef Der Club an der Alster aanvallend de betere ploeg en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Net als in de eerste helft kreeg het elftal genoeg kansen, maar troffen zij geen doel. Real Sociedad ging op haar beurt op zoek naar hun tweede van de middag. Die tweede treffer kwam er uiteindelijk. Nereba Belzunegui zorgde voor uitzinnige vreugde langs de lijn.

In het vierde kwart moest het gebeuren voor de dames van Alster, die gezien het aantal kansen wel een doelpunt verdienden. Vlak na de afslag van het vierde kwart was het dan eindelijk raak. Keepster Jori moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Hanna Valentin maakte met een harde backhand de aansluitingstreffer. Met nog genoeg tijd op de klok roken de Duitsers bloed en werd de druk nog maar eens omhoog geschroefd.

In hectische slotfase blijft Sociedad overeind

De slotfase kon het best worden beschreven als hectisch. Der Club an der Alster zette alles op alles en zelfs de keeper werd gewisseld voor een extra veldspeelster. Ondanks de vele kansen kwamen de Duitsers niet naast Real Sociedad waardoor de Spanjaarden het morgen in de finale opnemen tegen Amsterdam. Na het laatste fluitsignaal werd de overwinning uitbundig gevierd op het veld en bleef het nog enige tijd onrustig in het Wagener Stadion.