KZ wint de Silver Cup! Lees hier de live-updates terug.

Vanaf de eerste seconde was het naar de Overgangsklasse gepromoveerde KZ de betere van eersteklasser MEP in de finale van de Silver Cup. En dat bleef in Ede zeventig minuten lang zo. De 2-0 overwinning is dan ook een magere afspiegeling van de verhoudingen. Met de zege pakt het ooit roemruchte KZ ‘de dubbel’, de titel in de Eerste Klasse en de Silver Cup.

EINDE: Ondanks een slotoffensief van MEP eindigt de wedstrijd in een 2-0 zege voor KZ. DE STEENBOKKEN WINNEN DE EERSTE EDITIE VAN DE SILVER CUP!

’60 Met nog tien minuten te spelen zal MEP met een 2-0 achterstand extra gas moeten geven om nog een kans te maken. Maar zo ziet het er nu niet naar uit.

’48 GOAL KZ! 2-0. Wouter Pastoor tipt de bal bij de strafcornervariant knap binnen!

’47 Derde strafcorner voor KZ.

’45 KZ haalt hun tweede strafcorner van de wedstrijd. De variant belandt via de legguards van de MEP-keeper over het doel.

’42 Na mooie actie van de Argentijn Nicolas Keenen, gaat het schot van Martijn van Grimbergen via een MEP-stick over.

’40 Pieter Langenhuijsen van MEP schiet op de goal, maar Koene Schaper redt.

’36 We zijn weer begonnen! Na een extreem lange sproeironde vanwege droge plekken.

’35 Het is rust. Het staat 1-0 voor KZ. De Steenbokken zijn een stuk sterker dan MEP, maar weten dit nog uit te drukken in de scoren. Kijken of het spelbeeld verandert na de rust.

’34 Eerste strafcorner van de wedstrijd. Voor KZ. MEP-keeper Paul Gruijthuijsen redt de lage sleep met zijn stick.

’30 Tip-in van Guus van Gardingen gaat net naast. Eerste wapenfeit van MEP in de Haagse cirkel.

24′ Nog tien minuten tot de rust, maar MEP heeft nog geen kans gehad. KZ dringt aan voor de 2-0.

’19 De MEP-supporters, ook wel ‘0411-Ultra’s’ genoemd, beginnen zich ermee te bemoeien met hun trommels en gezang. Ze zien dat hun ploeg er moeilijk uitkomt tegen KZ. (0411 is het kengetal van Boxtel).

’15 Martijn van Grimbergen slaat een backhand hoog over. Het is alweer de derde keer in een korte tijd dat KZ in de cirkel staat van MEP, waar coach Erik Verzijden zich erg druk maakt langs de lijn.

’12 KZ gaat met de 1-0 tussenstand op zoek naar een grotere voorsprong en is tot nu toe de betere ploeg.

‘7 GOAL! Martijn van Grimbergen – zoon van oud-international Maarten van Grimbergen – rondt een schitterende solo vanaf de achterlijn zelf af. 1-0!

‘1 Er is afgeslagen bij KZ tegen MEP. KZ zal zoals ze vaak doen op zoek gaan naar de snelle eerste treffer.