Melisa wint #MyProLeagueMoment-actie van de FIH

In aanloop naar de Pro League Grand Final organiseerde de FIH de actie #MyProLeagueMoment. Wie zijn of haar favoriete Pro League moment deelde via social media, kon tickets winnen voor de Grand Final. Melisa uit Argentinië is dit weekend als winnares van de actie, samen met haar man Eric, te gast bij de Grand Final in het Wagener Stadion.

Melisa bleek een bijzondere prijswinnares te zijn. Ze heeft niet alleen een passie voor de hockeysport maar deelt die passie ook graag met anderen. Ze groeide op in Argentinië en trainde daar minstens 12 uur in de week. Toen ze samen met haar man naar Hawaii verhuisde, was hockey het enige wat Melisa echt miste. Gelukkig vond ze in Hawaii een kleine groep gelijkgestemden uit Duitsland, Australië, Japan, Taiwan, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten waarmee ze op zaterdag hockeyde. Ze liet hockeymaterialen overkomen vanuit Argentinië en startte een trainingsgroep.

Ook benaderde ze scholen om kinderen kennis te laten maken met de hockeysport. Melisa organiseerde een zomerkamp voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 14 jaar die direct enthousiast waren. Ze kreeg hulp van de Amerikaanse hockeybond (USA Field Hockey Association) voor de aanschaf van meer hockeysticks en ballen zodat ze de jeugd op Hawaii kan blijven trainen.

Ondanks het feit dat veldhockey vooral aan de Oostkust van de Verenigde Staten populair is en het lastig is om andere goede trainingslocaties te vinden, Hawaii beschikt bijvoorbeeld niet over een hockeyveld, blijft Melisa zich inzetten om hockey verder te laten groeien op Hawaii.

Winnende social media post:


Wat vind jij? Praat mee...