Oranje speelt EK in shirt met namen van ‘uitblinkers’

Uitblinkers op het shirtTijdens het Europees Kampioenschap hockey in Londen betreden het Nederlandse heren- en dameselftal het veld in een wedstrijdshirt met 129 namen. Dit zijn de namen van ‘uitblinkers’: vrijwilligers die door clubleden als onmisbaar werden betiteld. Het shirt is een initiatief van de Rabobank om de vrijwilligers bij clubs en hun onmisbare diensten in het zonnetje te zetten. 

Afgelopen seizoen werden zo’n 1000 vrijwilligers voorgedragen als ‘uitblinker’. De vrijwilligers met de meeste nominaties hebben de ereplek op het Oranjeshirt ontvangen.

Megashirt

Van het bijzondere shirt is ook een reuzenexemplaar gemaakt. Dat zal tijdens de wedstrijden van Nederland worden uitgerold op de tribune om de teams aan te moedigen op weg naar – hopelijk – de Europese titels. Na afloop van het EK worden de wedstrijdshirts van de internationals verloot onder alle uitblinkers. 

Robbert Kemperman in zijn uitblinkershirt. Foto : Ben Haeck

Robbert Kemperman in zijn uitblinkershirt. Foto : Ben Haeck


2 Reacties

  1. bartbams

    Dat de uitblinkers als aandenken gewoon zo'n uitblinkershirt ontvangen of in ieder geval, kunnen aanschaffen. Een uitblinker.

    1. wimkoller

      Een leuk initiatief, ik was ook met mijn zoon uitgenodigd. Wilde ook graag een (uitblinkers shirt) oranje shirt aanschaffen voor mijn zoon en dochter maar dit was (is) niet mogelijk.


Wat vind jij? Praat mee...