PK (D): Huizen en Nijmegen ook na inhaalhelft in evenwicht

Na 42 minuten spelen, gooide een blessure bij een scheidsrechter afgelopen zondag roet in het eten bij de wedstrijd tussen Huizen en Nijmegen. Met een 1-1 tussenstand op het scorebord maakten de teams vanavond het duel in 2 keer 17,5 minuten af. Met opnieuw één doelpunt voor beide teams eindigde de strijd in 2-2.

Met een volledige helft voor de boeg kon het kwartje nog alle kanten op vallen. Huizen-coach Eddie Simmons zag dat zijn ploeg vandaag een stuk sterker was dan Nijmegen. ‘Vanaf de eerste minuut zetten we onze tegenstander vol onder de druk en kregen we grote kansen. Een daarvan ging erin. Daarna lieten we na de voorsprong uit te bouwen. In de laatste minuten haalde Nijmegen hun keepster naar de kant en kregen wij nog meer ruimte. In plaats van rustig te blijven, kwam er toch spanning op het team te liggen. Na een onhandige diagonale pass kon Nijmegen counteren en maakten ze de gelijkmaker. Zonde, want we hadden de wedstrijd makkelijk naar ons toe kunnen trekken.’

Richard de Snaijer, coach van Nijmegen, vindt het gelijkspel juist een terechte uitslag. ‘Wij begonnen niet scherp. Misschien waren we overgeconcentreerd. Nadat we op achterstand kwamen, speelden we alerter en kregen wij de betere kansen. Na de gelijkmaker hadden we zelfs nog de winnende treffer op onze hand. Dat die er niet in ging, is natuurlijk jammer. Tegelijkertijd is het een compliment waard om van een achterstand terug te komen tot 2-2.’

Huizen-Nijmegen 2-2

Noa van Leer 1-0
Pleun van Dommelen 1-1
Amber Folmer 2-1
Tessa Schoenaker 2-2