Renovatie Wagener Stadion definitief

Het Wagener Stadion wordt gerenoveerd. De gemeenteraad van Amsterdam heeft ingestemd met een investering in de renovatie van het stadion in het Amsterdamse Bos. Onder andere de hoofdtribune van het nationale hockeystadion, die hard toe is aan een opknapbeurt, wordt volledig vernieuwd. 

De KNHB en de gemeente Amsterdam financieren de renovatie samen. De gemeente doet een eenmalige bijdrage. De KNHB kreeg eerder al toestemming van haar Algemene Vergadering voor een eigen bijdrage. Op 1 juli 2017 moet het project klaar zijn.

EK 2017

In het Wagener Stadion wordt het EK Hockey gehouden voor dames en heren. Dat toernooi wordt gespeeld van 19 tot en met 27 augustus 2017.

Erik Gerritsen, directeur KNHB, is verheugd over de renovatie: ‘Het Wagener Stadion is voor ons een belangrijke accommodatie. Het is een iconische plek, die in de zomer van 2017 opnieuw in de internationale spotlights komt te staan. Deze renovatie sluit naadloos aan op onze ambitie om grote events aan een breed publiek te kunnen presenteren. Bovendien blijft op deze manier het nationale hockeystadion behouden voor de toekomst.’

Het Wagener Stadion is gebouwd in 1938 en sinds 1980 eigendom van de KNHB. Eerder was al onderzocht of het mogelijk was het stadion te  vernieuwen. Pogingen om het stadion te renoveren, bleken destijds niet uitvoerbaar. Door de toewijzing van het EK 2017 besloten de hockeybond en de gemeente Amsterdam opnieuw onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een renovatie.


Wat vind jij? Praat mee...