Roger van Gent per direct weg bij mannen Oranje-Rood

Roger van Gent vertrekt per direct bij Oranje-Rood. Vier wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie had Van Gent het gevoel dat hij de ploeg niet meer kon raken. 

‘Door interne factoren in het team maar ook externe processen waar ik geen invloed op heb, voel ik dat ik niet optimaal voor de groep kan staan. Mijn 30-jarige ervaring in de topsport leert me dat niemand groter is dan het team, ook niet een trainer-coach. Indien ik niet meer optimaal kan functioneren moet ik in het belang van het team, de club en mezelf een keuze durven maken’, zo verklaart Van Gent op de site van de Eindhovense club.

Oranje-Rood kende na de winterstop een slechte reeks. De ploeg verloor van HGC, Almere, Kampong en Bloemendaal. Afgelopen week werd de ploeg al in de achtste finales van de EHL uitgeschakeld. Met nog vier duels te spelen, kan het seizoen alleen nog slagen als ze de play-offs halen. Momenteel staan de Eindhovenaren op een vierde plaats.

Komende zondag staat het thuisduel met Tilburg op de planning. Het is nog niet bekend wie dan de taken van Van Gent overneemt.


6 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Ouch. Jeroen Delmee naar OR?

  1. conegut

   Lijkt mij een goede keuze.

  2. jappiekrekel

   Want die heeft een prima track record?

 2. jappiekrekel

  Van Gent is een professional, dus commentaar in dot artikel is wat je van hem mag verwachten, gewoon netjes. Vermoedelijk agv spelers - KNHB en club gemangeld.... Oorzaak ? HPL?

 3. gaston-orozco

  Vergelijkbare problemen met Amsterdam. Oude en saaie spelers. Verkeerd gekozen imports. Coach is slechts een klein deel van het probleem. Lucas Judge kon het ook niet laten werken. Twee jaar geleden miste play-offs. Dus afnemende prestaties zijn van vóór HPL. Het is het tophockey board dat de verantwoordelijkheid moet nemen voor slechte beslissingen met betrekking tot rekrutering.


Wat vind jij? Praat mee...