Spelerslijsten PK: Tim Swaen duikt op bij oude liefde Tilburg

De KNHB heeft de spelerslijsten van het nieuwe seizoen in de Promotieklasse en Overgangsklasse bekendgemaakt. De meest opvallende naam uit de lijsten in de Promotieklasse Heren is die van voormalig Bloemendaal-verdediger en ex-international Tim Swaen, die opduikt in de selectie van Tilburg Heren 1.

Swaen nam afgelopen seizoen afscheid van het tophockey. De 32-jarige strafcornerspecialist speelde met zijn oude club Tilburg tussen 2014 en 2017 twee seizoenen in de Hoofdklasse en maakte in de zomer van 2017 de overstap naar topclub Bloemendaal, waarmee hij drie landstitel veroverde en vier keer de EuroHockey League won. Ook brak Swaen op ’t Kopje door in Oranje, waarin hij tot elf interlands reikte (vier doelpunten).

‘Ik speel dit seizoen met vrienden in Tilburg Veteranen 30+’, legt Swaen uit. ‘De technische staf van Heren 1 vroeg of ze me op de spelerslijst voor komend seizoen mochten zetten, voor het geval de nood aan de man komt. Ze doen dus alleen een beroep op me als er veel jongens door blessures of andere redenen ontbreken.’

Tim Swaen in actie voor Tilburg in het seizoen 2015-2016, toen de club promoveerde naar de Hoofdklasse. Foto: Willem Vernes

Stolk terug bij Voordaan

Ook bij de mannen van Voordaan zien we een oude bekende terug op de spelerslijst: verdediger en boegbeeld Adriaan Stolk. De sympathieke routinier (35) nam aan het eind van seizoen 2021-2022 afscheid van de ploeg met een sensationele promotie naar de Hoofdklasse als cadeau. Met Stolk in een hoofdrol schakelde Voordaan in de play-outs hoofdklasser Tilburg uit in drie do-or-die-wedstrijden.

Het afgelopen seizoen, waarin Voordaan een figurantenrol speelde in de Hoofdklasse en met één punt uit 22 wedstrijden degradeerde, maakte Stolk geen deel meer uit van de selectie. Maar nu Voordaan is teruggekeerd op het vertrouwde toneel van de Promotieklasse, bestaat de kans dat Stolk zijn stick weer tevoorschijn haalt om zijn team in noodgevallen te helpen. Dat geldt overigens ook voor good old Stijn Jolie, die als redder in nood op de spelerslijst van Almere Heren 1 staat.

Huizen stunt met Chamberlain

De vrouwen van Huizen, die vorig jaar in de play-outs meestreden om een plekje in de Hoofdklasse, hebben hun ambities kracht bijgezet door de komst van Dirkie Chamberlain. De Zuid-Afrikaanse international komt over van HGC, waar ze de afgelopen drie seizoenen onder contract stond.

En bijna overbodig om te melden: uiteraard staat Willemijn Kuis-Bos weer op de lijst bij ‘haar’ Groningen. De voormalige Oranje-international, goed voor 106 interlands in het Nederlands elftal, nam al in 2019 afscheid van het tophockey. Op haar 35ste is zij in noodgevallen nog steeds inzetbaar voor haar club.

Spelerslijsten-Promotieklasse-en-Overgangsklasse-seizoen-2023-2024


Wat vind jij? Praat mee...