Don Quishoot: “Dit is de tijd dat we iets terug kunnen doen”

Het leven van bijna alle hockeyliefhebbers in Nederland ligt op z’n gat. Het competitieleven is voor de tweede keer in een jaar tijd stilgelegd. Maar hoe blijf je betrokken bij je club? Of je nou speler, coach, voorzitter, barvrouw, supporter of speaker bent. ‘Verbinding’ is het toverwoord in deze lastige tijden en daarom legt hockey.nl die verbinding maar wat graag uit aan de hand van videoreportages met echte clubhelden. Vandaag: studentenvereniging Don Quishoot.

Wat doe je als de clubstamkroeg hard getroffen wordt door de coronacrisis en je graag iets terug wilt doen voor de eigenaar die altijd voor je team klaar heeft gestaan? Leonie Houtepen, speelster bij Studenten Hockey Vereniging Don Quishoot wist hier het antwoord wel op, zij organiseerde samen met vijf clubleden een sponsorloop om geld in te zamelen voor de stamkroeg van de club.

De inzameling was een dusdanig groot succes dat ze inmiddels elk jaar een nieuw ‘goed doel’ selecteren. Naast deze actie spreken we natuurlijk ook met haar over de coronapandemie. Veel studenten verloren hun bijbaan, moeten op afstand studeren en kunnen niet meer het uitgaansleven in. Desondanks zijn de studenten regelmatig het mikpunt van kritiek en worden verweten zich niet goed aan de maatregelen te houden. Wat vindt zij hier van?

Heb je bij jouw club nog mooie voorbeelden van initiatieven om in deze coronatijd de verbinding tussen de leden te versterken? Deel hem op social media met #samensterker en tag @KNHB_NL.

Eerder verschenen in de serie #Samensterker:
Aflevering 1: David Korthals Altes, de kleurrijke speaker van KZ
Aflevering 2: Koen Suyk en de ‘maandagochtendclub’ van Bloemendaal
Aflevering 3: Tilburgs Tonneke, geboren en getogen op de club
Afllevering 4: Opstelten en Meijs klussen twintig uur per week op Were Di 
Aflevering 5: Ineke Blok, vrijwilliger HC Rotterdam & KNHB
Aflevering 6: Ed van Orden, “meubelstuk’ bij DHV
Aflevering 7: Cathry Strijbosch,rolstoelhockeyster bij GP Bulls
Aflevering 8: Melanie & Marieke trots op corona-buitenbar HV Abcoude
Aflevering 9: Roger Sevenheck houdt clubleden Venray up-to-date via Instagram
Aflevering 10: Clubpodcast Studio Shinty: ‘Een microfoon en je kunt beginnen’

Ken jij een clubicoon die absoluut niet mag ontbreken in deze serie? Geef hem of haar op via redactie@hockey.nl. 

Wat vind jij? Praat mee...