Topscorers HK en PK: Hendrickx zet olympische vorm vrolijk voort

De bekende namen kwamen in de eerste speelronde van de hoofdklasses weer bovendrijven. Gouden giganten Alexander Hendrickx en Frederique Matla lieten meteen van zich horen. In de Promotieklasse prijken de namen van Bo van Kempen (MOP) en Boris Stomps (Cartouche) aan kop van de topscorerslijsten.

Alexander Hendrickx ging zondag gewoon door met waar hij in Tokio gebleven was. De gouden Belg van Pinoké had zondag tegen Hurley na twee minuten zijn eerste treffer er al inliggen. Na rust volgden nog twee rake corners, waardoor hij al drie kruisjes achter zijn naam heeft staan. Op de tweede plek staan vier spelers, onder wie twee Steekneuzen: Morris de Vilder en Miles Bukkens maakten er namelijk ook twee in de 8-0 zege op de buurman.

Speler Club Goals
1. Alexander Hendrickx Pinoké 3
2. Miles Bukkens Pinoké 2
Trent Mitton Amsterdam 2
Leandro Tolini Tilburg 2
Morris de Vilder Pinoké 2

Wat voor Hendrickx geldt, gaat in iets minder mate ook op voor Frederique Matla. De Bossche goalgetter pushte vanaf kopcirkel en de strafbalstip raak tegen Pinoké. Matla moet de troon echter wel delen. Dat doet ze met twee andere cornerspecialisten: Yibbi Jansen van SCHC en Demi Hilterman van Bloemendaal. Zij waren op de eerste speeldag allemaal goed voor twee goals.

Speler Club Goals
1. Frederique Matla Den Bosch 2
Yibbi Jansen SCHC 2
Demi Hilterman Bloemendaal 2

Promotieklasse

In de Promotieklasse had Bo van Kempen een vliegende start van het seizoen bij MOP. De pas achttienjarige nieuwkomer scoorde liefst vier keer in het duel met Laren. Drie keerde gebeurde dat uit een corner, eenmaal uit een strafbal. Een eervolle vermelding gaat ook naar Rosella Lindeman van Leonidas, die driemaal trefzeker was tegen De Terriërs.

Speler Club Goals
1. Bo van Kempen MOP 4
2. Rosella Lindemann Leonidas 3

Twee spelers van Cartouche bezetten de bovenste plekken bij het topscorersklassement van de mannen in de Promotieklasse. Joost Meijer begon het hockeyjaar met twee treffers tegen Qui Vive. Zijn teamgenoot Boris Stomps deed het nog iets beter. Hij maakte een loepzuivere hattrick binnen een tijdsbestek van slechts zeven (!) minuten.

Stomps links, op archiefbeeld tegen hdm. Foto: Willem Vernes

Speler Club Goals
1. Boris Stomps Cartouche 3
2. Joost Meijer Cartouche 2

 


2 Reacties

  1. feddexh

    @Hockey.nl - Wordt er niks meer geplaatst over de Overgangsklasse en Eerste Klasse?

  2. stijn-timmermans

    Lekker begin boys van Cartouche!


Wat vind jij? Praat mee...