Topscorers HK en PK: Yibbi Jansen nadert persoonlijk record

Met haar treffer tegen HDM afgelopen zondag kwam SCHC-middenvelder Yibbi Jansen op een totaal van achttien doelpunten. Dat zijn nog maar twee goals minder dan haar persoonlijk record van twintig treffers die de strafcornerspecialiste in het seizoen 2016-2017 maakte in dienst van Oranje-Rood.

Hoofdklasse Dames

Jansen is bovendien nog maar drie goals verwijderd van haar honderdste doelpunt op het hoogste niveau. Ze maakte er tot nu toe 43 in dienst van Oranje-Rood, 46 bij SCHC en acht in Oranje. Ook komt langzaam het SCHC-seizoensrecord van Ginella Zerbo in zicht. De spits maakte in het seizoen 2018-2019 24 doelpunten voor de Bilthovense club.

Lijstaanvoerster Frédérique Matla (Den Bosch) scoorde zondag niet en blijft op 28 doelpunten staan. Ook de nummer drie op de ranglijst, Demi Hilterman (Bloemendaal, twaalf goals), kwam niet tot scoren. Gitte Michels van Hurley klom naar de vierde plaats. Dankzij haar twee treffers tegen Victoria belandde zij op een totaal negen goals. Kari Stam (acht doelpunten, Pinoké) nestelde zich op de gedeelde vijfde plek na haar twee doelpunten tegen Oranje-Rood.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Frédérique Matla Den Bosch 11 12 5 28
Yibbi Jansen SCHC 2 15 1 18
Demi Hilterman Bloemendaal 0 11 1 12
Gitte Michels Hurley 1 8 0 9
Michelle Fillet Amsterdam 5 1 2 8
Joosje Burg Den Bosch 8 0 0 8
Pien van Nes hdm 2 4 2 8
Kari Stam Pinoké 5 3 0 8

Gitte Michels juicht na een van haar negen treffers dit seizoen voor Hurley. Foto: Bart Scheulderman

Bekijk hier de complete topscorerslijst van de Hoofdklasse Dames in het seizoen 2021-2022

Tulp Hoofdklasse Heren

Net als bij de dames kwam ook bij de heren de nummer één van de topscorerslijst niet tot scoren. Alexander Hendrickx (Pinoké) blijft hierdoor op een totaal van negentien doelpunten staan. De nummers twee en drie, Jip Janssen (Kampong) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam), maakten elk een treffer en hebben respectievelijk zestien en veertien keer gescoord. Trent Mitton (Amsterdam), Gordon Johnston (HGC) en Leandro Tolini (Tilburg) schaarden zich met hun treffers in de top vijf.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
Alexander Hendrickx Pinoké 0 17 2 19
Jip Janssen Kampong 1 14 1 16
Jeroen Hertzberger Rotterdam 3 10 1 14
Thierry Brinkman Bloemendaal 12 0 0 12
Trent Mitton Amsterdam 7 4 0 11
Gordon Johnston HGC 1 10 0 11
Gijs van Merriënboer Oranje-Rood 0 10 1 11
Leandro Tolini Tilburg 0 11 0 11

Bekijk hier de complete topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse Heren van het seizoen 2021-2022

Promotieklasse Dames

Annebregt Rietveld is door haar doelpunt tegen Huizen op gelijke hoogte gekomen met Rotterdam-teamgenoot Rebecca Huijgens. Beiden staan nu aan kop met elf goals. Bo van Kempen (MOP) scoorde afgelopen zondag ook en zit het duo op de hielen. Rosella Lindeman (Leonidas) maakte twee doelpunten en staat gedeeld vierde. Claire Fischer (Groningen) klom naar de achtste plaats na haar benutte strafbal tegen Laren.

SPEELSTER CLUB GOALS
Rebecca Huijgens Rotterdam 11
Annebregt Rietveld Rotterdam 11
Bo van Kempen MOP 10
Amber Folmer Huizen 9
Rosella Lindeman Leonidas 9
Mikki Roberts Tilburg 9
Charlotte Hoctin Boes Rotterdam 8
Claire Fischer Groningen 6

Annebregt Rietveld van Rotterdam voert samen met haar Rotterdam-teamgenote Rebecca Huijgens de topscorerslijst in de Promotieklasse Dames aan.

Bekijk hier de complete topscorerslijst van de Promotieklasse Dames in het seizoen 2021-2022

Promotieklasse Heren

Het drietal Boris Stomps (Cartouche), Boris Burkhardt (HDM) en Mark Weber (Schaerweijde) was afgelopen weekend op schot. Ze scoorden elk een hattrick. Weber steeg door zijn drie doelpunten naar plek vijf op de ranglijst. Tijn Stuve (Nijmegen) hield zijn doelpuntenreeks in stand door voor de vierde speelronde op rij te scoren. In deze serie maakte hij vijf doelpunten.

SPELER CLUB GOALS
Boris Stomps Cartouche 19
Boris Burkhardt hdm 17
Thomas Vis Laren 13
Mark Weber Schaerweijde 12
Kenny Bain Laren 11
Adriaan Stolk Voordaan 11
Tijn Stuve Nijmegen 10
Duco Telgenkamp hdm 9
Jelle Phijffer Schaerweijde 9

Lijstaanvoerder Boris Stomps van Cartouche maakte een hattrick. Foto: Bart Scheulderman

Bekijk hier de complete topscorerslijst van de Promotieklasse Heren in het seizoen 2021-2022


1 Reactie

  1. robvisser

    Yibbi Jansen is dit seizoen ontzettend goed bezig, niet alleen qua strafcorners maar ook wat betreft veldspel. Hopelijk krijgen de Oranje dames over een paar weken in India flink wat strafcorners. Het zou wel eens de enige mogelijkheid kunnen zijn om met de extreem uitgedunde en onervaren Oranje selectie een resultaat te behalen.


Wat vind jij? Praat mee...