Topscorers PK en HK: Hertzberger met hattrick naar plek twee

Jeroen Hertzberger nestelde zich afgelopen weekend door zijn hattrick tegen Bloemendaal (4-4) naast Jip Janssen op plek twee van de topscorerslijst. Alexander Hendrickx is nog altijd de lijstaanvoerder: hij scoorde twee keer tegen Den Bosch en heeft dit seizoen al negentien goals gemaakt.

Hoofdklasse Dames

Frédérique Matla tilde haar competitietotaal met één doelpunt tegen Bloemendaal (4-0) naar 28. De spits van Den Bosch heeft nu vaker gescoord dan de nummers twee (Yibbi Jansen) en drie (Demi Hilterman) samen.

Matla’s teamgenote Joosje Burg maakte haar zevende competitiedoelpunt van dit seizoen, al bijna net zoveel als in haar voorgaande drie seizoenen bij elkaar (negen).

Good-old Pien van Nes steeg een plaatsje op de ranglijst na haar achtste treffer van het seizoen voor HDM. Ze droeg met een rake strafcorner bij aan de 1-2 zege op Victoria.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Frédérique Matla Den Bosch 11 12 5 28
Yibbi Jansen SCHC 2 13 0 15
Demi Hilterman Bloemendaal 0 11 1 12
Michelle Fillet Amsterdam 5 1 2 8
Pien van Nes HDM 2 4 2 8
Joosje Burg Den Bosch 7 0 0 7
Gitte Michels Hurley 0 7 0 7

Joosje Burg maakte haar zevende competitiedoelpunt van dit seizoen. Foto: Bart Scheulderman

Tulp Hoofdklasse Heren

De hattrick van Hertzberger was zijn 21ste hattrick in zijn hoofdklasse-loopbaan. Slechts zeven spelers maakten vaker drie goals in één duel dan de aanvaller van Rotterdam. De lijst wordt aangevoerd door Roderick Weusthof (34 duels met minstens drie goals).

Achter Hertzberger en Janssen staan zeven andere spelers inmiddels ook in de dubbele cijfers. Gijs van Merriënboer, strafcornerspecialist van Oranje-Rood, meldde zich in de top vijf na zijn twee treffers tegen Klein Zwitserland (4-2).

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Alexander Hendrickx Pinoké 0 17 2 19
Jip Janssen Kampong 1 12 0 13
Jeroen Hertzberger Rotterdam 3 9 1 13
Thierry Brinkman Bloemendaal 12 0 0 12
Gijs van Merriënboer Oranje-Rood 0 10 1 11
Trent Mitton Amsterdam 6 4 0 10
Gordon Johnston HGC 1 9 0 10
Seve van Ass HGC 1 6 3 10
Aki Käppeler KZ 0 10 0 10
Leandro Tolini Tilburg 0 10 0 10

Bekijk hier de complete topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse Heren van het seizoen 2021-2022

Promotieklasse Dames

Rebecca Huijgens lost Bo van Kempen en de geblesseerde Mikki Roberts af als topscorer van de Promotieklasse na haar eerste hattrick van het seizoen tegen Were Di (8-1). Huijgens’ teamgenote Annebregt Rietveld bezet de tweede plek op de topscorerslijst met tien treffers. Amber Folmer (Huizen) meldt zich in de top vijf na haar twee treffers tegen Nijmegen (1-2 zege). Folmer maakte vijf goals in haar laatste drie optredens voor Huizen.

SPEELSTER CLUB GOALS
Rebecca Huijgens Rotterdam 11
Annebregt Rietveld Rotterdam 10
Amber Folmer Huizen 9
Bo van Kempen MOP 9
Mikki Roberts Tilburg 9
Charlotte Hoctin Boes Rotterdam 8
Rosella Lindeman Leonidas 7
Claire Fischer Groningen 5
Karlinde van Arendonk Huizen 5
Pleun van Dommelen Nijmegen 5

Rebecca Huijgens is de nieuwe lijstaanvoerder van de topscorerslijst in de Promotieklasse Dames. Foto: Wessel Dekker/Orange Pictures

Promotieklasse Heren

Van de vier hoogst geklasseerde spelers op de topscorersranglijst kwam alleen Boris Stomps van Cartouche tot scoren. Door zijn goal tegen Qui Vive (2-3 zege) staat hij nu op zestien goals, twee meer dan HDM’er Boris Burkhardt. Nijmegen-aanvaller Tijn Stuve scoorde voor de derde keer op rij in de Promotieklasse (vier goals in totaal) en meldt zich in de subtop van het klassement met negen goals. Met zes goals tijdens de laatste vijf speelronden heeft ook Kenny Bain een mooie sprong op de ranglijst gemaakt. De speler van Laren staat inmiddels op elf doelpunten in dit seizoen.

SPELER CLUB GOALS
Boris Stomps Cartouche 16
Boris Burkhardt HDM 14
Thomas Vis Laren 13
Kenny Bain Laren 11
Adriaan Stolk Voordaan 11
Tijn Stuve Nijmegen 9
Mark Weber Schaerweijde 9
David Blom Nijmegen 8
Jelle Phijffer Schaerweijde 8
Jelle Westendorp Schaerweijde 8

Wat vind jij? Praat mee...