Trainerscarrousel HK: Alexander Cox na dit seizoen weg bij A’dam

Trainers komen en gaan in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. In dit overzicht van het seizoen 2021/2022 houden we alle mutaties bij van hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

2 december
Alexander Cox vertrekt na dit seizoen bij de mannen van Amsterdam. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd, zo zijn de club en de coach overeengekomen. Cox is nu bezig aan zijn twee hockeyjaar bij de oudste club van het land. Vorig seizoen haalde hij met Amsterdam de play-offs, dit seizoen staat de titelkandidaat slechts achtste, is de top-vier ver uit het zicht en overwinterde de ploeg niet in de EHL.

‘Het is niet het eerste seizoen dat de van oorsprong verwachte topresultaten van Amsterdam uitblijven’, schrijft de club in een persbericht. ‘Het bestuur van AH&BC en de commissie tophockey hebben daarom met elkaar de nieuwe koers bepaald voor de toekomst van Heren 1. Daarbij ligt de focus in de komende twee à drie jaar op de opbouw van een sterk team door het investeren in de ontwikkeling van de jonge Nederlandse talenten en in onze eigen jeugd, maar ook in de cultuur.’

Amsterdam meldt dat ze hopen hiermee een basis te leggen voor successen op landelijk en Europees niveau op ‘de middellange termijn’.


Wat vind jij? Praat mee...