WK-21 (H): Oltmans bedolven onder chocolade na nieuw succes

Speeldag drie zit er alweer op bij het WK onder 21 jaar in Kuala Lumpur. Eentje waarop Nederland zijn eerste – megabelangrijke – zege boekte op België. Maar het was ook de dag van Pakistan, dat aan de hand van Roelant Oltmans ook nog helemaal op koers ligt voor een kwartfinaleplek.

Hij moest met het halve stadion op de foto – nou ja, bijna dan – en kreeg in de loeiende hitte twee dozen met chocolade in zijn handen gedrukt. Oltmans was weer even helemaal de held van het Aziatische hockey, nadat hij Pakistan naar een zoete 4-0 zege op Nieuw-Zeeland leidde. De Green Machine had eerst nog wat zand in de motor, maar drie treffers van spits Ashad Liaqat – die een jaar geleden nog achterin stond – zorgden ervoor dat Pakistan net als Nederland met vier punten de laatste wedstrijdronde ingaat. We kijken nu al uit naar de ‘achtste finale’ tussen Pakistan en België. Zij bepalen met Nederland wie er doorgaat in poule D. Nieuw-Zeeland ligt eruit na twee nederlagen.

Spanje zette in groep C een giga-stap naar de laatste acht door met 4-1 van India te winnen. Andreas Dvoracek krijgt vandaag de Timo Boers-award voor zijn optreden. Net als de sleepspecialist van Jong Oranje benutte de Spanjaard een strafcorner én een strafbal.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...