WK-nieuws #4: Nederlander Floris van Son ingevlogen voor Canada

Alle ogen in de hockeywereld zijn op dit moment gericht op Bhubaneswar. In de Indiase stad wordt tot en met 16 december de 14de editie van het WK afgewerkt. In het WK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media.

Drie reserves ingevlogen

Floris van Son is ingevlogen bij Canada. De Nederlander van onder meer HIC was eerste reserve bij de Canadese ploeg, maar kon maandag het vliegtuig pakken wegens een blessure bij Brandon Pereira.Van Son heeft een Nederlands en Canadees paspoort, maar woonde 19 jaar in België. Momenteel woont Van Son in Amsterdam. Hoe hij bij Canada terecht kwam? In België speelde hij bij de U16 en verhuisde daarna naar Nederland. Toen kwam hij uit voor Jong Oranje. Doorbreken in het grote Oranje kwam er niet van. Zijn vader is Canadees, dus zo kon ook Van Son een Canadees paspoort krijgen.

Ook Spanje en België hebben al beroep gedaan op hun reserves. Beide ploegen hebben te kampen met een blessure. De Belgische verdediger Manu Stockbroekx liep zondag in het gelijkspel tegen India een hamstringblessure op. De speler van Bloemendaal komt niet meer in actie tijdens dit WK. Reserve Antoine Kina vloog maandagochtend naar Bhubaneswar om Stockbroekx tegen Zuid-Afrika te vervangen.

Spanje kan geen beroep meer doen op captain Miguel Delas. De 34-jarige, een van de meest ervaren speler van de ploeg, heeft een blessure aan zijn schouder. Die liep hij op tijdens het verloren duel met Argentinië. Ricardo Sanchez vult zijn plaats in.

In de stad waar het WK wordt gespeeld, verschenen in aanloop naar het toernooi allerlei prachtige muurschilderingen. Een glimp van de portretten van de aanvoerders is hier te zien.

Jubilaris

Marc Salles speelde maandag voor Spanje zijn 200ste interland. Tegen Frankrijk werd het 1-1.


Wat vind jij? Praat mee...