Aanmelding Bekercompetitie seizoen 2017/2018 geopend

Sinds seizoen 2016/2017 organiseert de KNHB een bekercompetitie voor de verenigingen. Het eerste jaar is uitermate succesvol verlopen met een bekertoernooi voor herenteams uit de Eerste tot en met de Vierde Klasse (Silver Cup Heren). Daarom wordt het bekertoernooi voorgezet in 2017 en uitgebreid naar andere categorieën.

Komend seizoen worden de volgende bekercompetities aangeboden:

Gold Cup Heren

Heren Hoofdklasse en Overgangsklasse én de geplaatste teams uit Silver Cup seizoen 2016/2017

Gold Cup Dames

Dames Hoofdklasse en Overgangsklasse

Silver Cup Heren

Eerste tot en met Vierde Klasse Heren

Silver Cup Dames

Eerste tot en met Vierde Klasse Dames

Introductie Gold Cup

Na een succesvol eerste jaar van de Silver Cup voor de Heren, start de KNHB komend seizoen (2017-2018) dus ook met een Gold Cup voor Dames en Heren. De KNHB is van mening dat deze bekercompetitie een aanvulling is op het huidige aanbod, ondanks het feit dat deze wedstrijden nog meer druk geven op de speeldagenkalender.

Omdat iedereen die lid is van de vereniging mag spelen in de Gold Cup, kan de competitie bijvoorbeeld gebruikt worden voor talentontwikkeling of kan er worden gespeeld met een opleidingsteam. Door deze competitie worden extra wedstrijden gecreëerd voor spelers en speelsters waarin het er echt om gaat. Er moet immers worden gewonnen. Daarnaast kan de Gold Cup in de toekomst wellicht worden gespeeld tijdens de periode dat ook de Hockey Pro League wordt gespeeld.

Meer informatie

Meer informatie over respectievelijk de Gold Cup en Silver Cup zoals speeldata en reglementen, vind je op de site van de KNHB. Tevens vind je daar de link waarmee de wedstrijdsecretaris, secretaris of een ander bestuurslid de eerste teams kan inschrijven.

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact op via competitie@knhb.nl.


Wat vind jij? Praat mee...