Alphen bekroont bijzonder seizoen met ‘de dubbel’

Het enerverende seizoen van Alphen heeft een droomslot gekregen. De ploeg van Robbert Groeneveld won in de afgeladen De Kuil van Schaerweijde de finale van de Silver Cup. Alphen zette Zoetermeer met 3-0 aan de kant en bekroonde een bijzonder seizoen met ‘de dubbel’.

Na de behaalde titel in de tweede klasse A legde Alphen zondag beslag op de Silver Cup. Beide prijzen worden opgedragen aan de overleden Floris Wever. ‘Ik vind het bijna ongelofelijk wat we voor hem kunnen neerzetten’, zei Alphen-aanvaller Perre Blaas voorafgaand aan de bekerfinale.

De spelers van Alphen gaan om weg naar de Green White Army om het feest te vieren. Foto: Willem Vernes.

Zenuwachtig begin Alphen

Alphen begon wat zenuwachtig aan de eindstrijd in Zeist. Eersteklasser Zoetermeer drong de ploeg van Groeneveld ver terug, maar de defensie van Alphen overleefde de aanvalsdrang in de openingsfase. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor Alphen. Een strafcorner van Maarten Spillenaar werd na een kwartier spelen gekeerd door Zoetermeer-keeper Duncan van der Valk. Direct uit de tegenstoot was Zoetermeer gevaarlijk, maar Tobias de Beer kreeg de bal in kansrijke positie niet voorbij Tijmen Swier.

De ploeg van Groeneveld liet daarna de schroom van zich afvallen en kwam verdiend op voorsprong. Het was Fabian Pastijn die de ban brak voor de Alphenaren. Met een droge backhand in de lange hoek rondde hij een snelle counter, zelf opgezet, fraai af: 1-0. Kort daarvoor was Bob van Rongen al dicht bij de openingstreffer, maar de bekeken push van de aanvoerder van Alphen belandde op de lat.

Tobias de Beer van Zoetermeer stuit op Alphen-keeper Tijmen Swier. Foto: Willem Vernes.

Namens Zoetermeer was Taco Filippo de gevaarlijkste man. Tegen Myra (2x), Cartouche, Ommoord en Bekel-Rodenrijs was de ‘bekerspits’, zoals de aanvaller ook wel wordt genoemd, trefzeker. Tegen Alphen lukte dat Filippo echter niet, al was hij er met name voor rust een aantal keer dicht bij.

Zoetermeer opende de tweede helft zoals het de wedstrijd begon. Scherp, maar zonder doelpunten. Aanvoerder Jeroen Groenheijde mocht al vroeg in de tweede helft aanleggen voor een strafcorner, maar keeper Swier redde met een katachtige reflex.

Fraaie goal Olivier de Klerk

Aan de overkant liet Olivier de Klerk een knap staaltje techniek zien. De aanvaller versloeg Zoetermeer-keeper Van der Valk met een bekeken lobje voor de 0-2. Het was niet Zoetermeer dat in de resterende minuten op jacht ging naar de aansluitingstreffer, maar Alphen dat brutaal voor de 0-3 speelde.

Fabian Pastijn (links) in duel met Zoetermeer-aanvoerder Jeroen Groenheijde. Foto: Willem Vernes.

Na een goede pass van de sterk spelende Tom Pusthuma tikte jeugdspeler Jasper Habets de bal bij de tweede paal binnen. Het talent van Alphen zette nog geen twee minuten later een mooie actie op over rechts, die binnen leek te worden geschoten door De Klerk. Leek, want Van der Valk hield de bal knap voor zijn doellijn.

Zo won Alphen, net als in de halve finale tegen Oss, opnieuw met 3-0 van een eersteklasser. Dat belooft wat voor volgend seizoen.


5 Reacties

 1. Toon Janssen

  Ik ben benieuwd wanneer de film of docu uitkomt over dit verhaal. Het moet voor iedereen die dit van dichtbij heeft meegemaakt een onvergetelijk verhaal zijn geworden.

 2. Peterpaul

  Wederom kippenvel, het was weer fantastisch! Brok in de keel. Gefeliciteerd heren van HCA en alle leden van deze mooie vereniging!

 3. kasparstevens

  Hier is vast een producent uit Bollywood voor te interesseren ... gaat er wel in gezongen en gedanst worden ...

 4. conegut

  Waar zijn de beelden ? Zo graag een objectieve mening willen vormen van beide teams.

 5. Sjoerd Maresch

  Onderaan van dit artikel staat een samenvatting. https://hockey.nl/nieuws/bekerhockey/finaledag-in-zeist-is-een-reclame-voor-het-bekerhockey/


Wat vind jij? Praat mee...