Alphen en AMVJ schrijven historie met halve finale Silver Cup

Alle uitslagen van de kwartfinales in de Silver Cup voor heren zijn bekend. De wedstrijden werden vrijdagavond gespeeld. Om de Silver Cup wordt gestreden tussen ploegen uit de Eerste, Tweede, Derde en Vierde Klasse. Alphen en AMVJ waren de enige overgebleven tweedeklasser in een veld met ploegen uit de Eerste Klasse. Alphen bereikte de laatste vier in de reguliere speeltijd, AMVJ deed dat na shoot-outs. 

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Silver Cup dat twee tweedeklassers de halve finale van het bekertoernooi hebben bereikt. Ook Oss en Zoetermeer zijn na vrijdagavond halve finalist, zij versloegen respectievelijk Houten en Myra. Indien inschrijving komen alle halve finalisten volgend seizoen uit in de Gold Cup.

Oss H1 – Houten H1: 3-2

AMVJ H1 – Hopbel H1: 3-3 (3-1)

EHV H1 – Alphen H1: 1-2

Myra H1 – Zoetermeer H1: 3-3 (2-3)

De halve finales worden op 14 juni gespeeld. Indien een halve finalist deelneemt aan de play-offs van de Eerste Klasse, dan wordt de halve finale op 20 juni gespeeld.

De uitslagen van de kwartfinales in de Silver Cup voor dames van vorige week zijn hier te vinden.


10 Reacties

 1. Peterpaul

  Klasse HC Alphen!!

 2. TimoBosma

  Topprestatie AMVJ zowel dames als heren halve finale!!!

 3. Hockeybal

  Kan Caldas nog langer om Spillenaar heen? Spillenaar is een completere versie van Kellerman, direct selecteren.

 4. fritsfransen

  Gras is groen, water is nat, Alphen bekert verder en Spillenaar is trefzeker. Het was weer genieten van de groen-witte brigade van Groenveld. Dat Ajax de halve finale van de champions league haalt is leuk, maar het staat in schril contrast met de prestatie van Alphens finest. Van Rongen heerste vanavond als vanouds op het middenveld en de Klerk is in de spits gewoon een handenbinder. Posthuma op RB doet mij denken aan Trabelsi in zijn beste jaren bij Ajax. Die zegekar moet inmiddels aardig vol zitten, maar daar is vast nog ruimte voor 2 ploegen.

 5. Hockeybal

  Ik denk dat de hoefijzers, konijnenpoten en klavertjesvier niet aan te slepen zijn in Zoetermeer, Oss en Amstelveen. Niemand wilt bij de loting Alphen uit de koker zien komen. Met K.O.livier de Klerk op de flank en van Rongen op 10 is deze combinatiemachine niet af te stoppen.

  1. fritsfransen

   En dan is het ook nog eens Swier onmogelijk om die doelman te passeren

 6. Hockeybal

  Mochten de deltawerken het ooit begeven dan hebben we met Swier een goede vervanger in huis, onpasseerbaar...

 7. Benno Baksteen

  Als een mak lammetje werd de Enschedese Hockey Vereniging naar de slachtbank geleid. Daarmee weet deze Eerste Klasser niet te profiteren van de onrust die heerst bij de ploeg uit het Groene Hart. Meerdere Galaticos staan op het punt om hun handtekening te zetten onder een lucratief contract. De wereldwijde schorsing van spelersmakelaar Mino Raiola gooit echter roet in het eten. De architect van dit succes, coach Groeneveld, wil namelijk enkele sterkhouders (wie dit zijn, laat zich raden...) meenemen naar zijn nieuwe club. De schorsing van de Haarlemse vertegenwoordiger maakt de spelers uit zijn stal voorlopig vleugellam. Zorgt deze onzekerheid voor zand in de Alphense motor?

  1. fritsfransen

   Dit kan een pijnlijke situatie opleveren. Met Raiola buitenspel lijkt het erop dat jongens als Spillenaar en van Rongen nog een jaartje in het groen-wit blijven spelen. Maar ik kan mij niet aan de gedachte onttrekken dat zij zullen balen van deze gemiste kans. Terwijl het voor hun ontwikkeling misschien niet zo slecht is om onder Groenveld stappen te zetten in de 1e klasse. @BennoBaksteen je lijkt korte lijntjes te hebben binnen Alphense sferen. Kun je je bron vermelden?


Wat vind jij? Praat mee...