Bekerhockey: loting achtste finales Silver Cup Dames en Heren

Op het bondsbureau van de KNHB is maandag geloot voor de achtste finales van de Silver Cup Dames en Heren. Op vrijdag 22 april staan de dameswedstrijden in het bekertoernooi op het programma. Een week later, op vrijdag 29 april, komen de herenteams in actie. Alle wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

In de strijd om een plek in de kwartfinales van de Silver Cup spelen de dames van FIT, uitkomend in de Derde Klasse, thuis tegen eersteklasser AMVJ, de verliezend finalist van 2019. Er komen ook vier tweedeklassers in actie in de achtste finales van het bekertoernooi: Nieuwegein, Oirschot, Pollux en Berkel-Rodenrijs.

Tweedeklasser naar kwartfinales

In elk geval zal één tweedeklasser zich bij de laatste acht van het bekertoernooi scharen, want Pollux en Berkel-Rodenrijs spelen tegen elkaar. Nieuwegein treft eersteklasser Bully en ook Oirschot neemt het op tegen een ploeg uit de Eerste Klasse: Zwart-Wit. Titelverdediger EHV, dat de Silver Cup in 2019 won, treft Houten op weg naar de kwartfinales.

De dames van FIT bereikten de achtste finales door Shinty na shoot-outs te verslaan. Foto: Instagram FIT Dames 1

Alphen

Bij de heren heeft bekerhouder Alphen, spelend in de Eerste Klasse, tweedeklasser FIT geloot in de achtste finales van de Silver Cup. Ook twee andere tweedeklassers, Hoorn en Abcoude, zijn in de race voor een plek in de kwartfinales. Zij moeten dan af zien te rekenen met respectievelijk HUDITO en Shinty, beide uitkomend in de Eerste Klasse.

Loting achtste finales Dames

Regio Noord-Midden
IJsseloever – GHBS
EHV – Houten
Nieuwegein – Bully
Regio Zuid
Etten-Leur – Delta Venlo
Oirschot – Zwart-Wit
HOD – Best
Regio West
Pollux – Berkel-Rodenrijs
FIT – AMVJ

Loting achtste finales Heren

Regio Zuid
Eindhoven – Delta Venlo
Best – Oss
Regio West
FIT – Alphen
Hoorn – HUDITO
DSHC – Schiedam
Regio Oost-Midden
Houten – Bully
Abcoude – Shinty
Apeldoorn – USHC

Alphen winnaar van de Silver Cup in 2019. Foto: Willem Vernes.


Wat vind jij? Praat mee...