Bekerhockey: loting halve finales Silver Cup Dames

In Utrecht is maandag de loting verricht voor de halve finales van de Silver Cup Dames. Op vrijdag 10 mei strijden de clubs om een plek in de eindstrijd van het tweede bekertoernooi. De wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

De halvefinalisten hebben hun eerste prijs al binnen. GHBS, DES, Maastricht en Wijchen mogen in het nieuwe seizoen meedoen aan de Gold Cup, de beker voor teams tot en met de Overgangsklasse.

GHBS, de winnaar van 2022 en vorig jaar halvefinalist, neemt het voor een plek in de finale van de Silver Cup op tegen DES. In de kwartfinales rekende GHBS af met de enig overgebleven derdeklasser Gouda. Het werd 3-0. DES had shoot-outs nodig om ten koste van Athena de laatste vier te bereiken. Het duel was na de reguliere speeltijd in 2-2 geëindigd. In de andere halve eindstrijd staan Maastricht en Wijchen tegenover elkaar. Maastricht, afgelopen seizoen verliezend finalist, won in de kwartfinales met 1-0 van Nieuwegein en Wijchen rekende af met Reigers: 3-2.

Loting:
1.GHBS – DES
2.Maastricht – Wijchen

Finale:
Winnaar wedstrijd 2 – Winnaar wedstrijd 1

Finales Silver Cup op Oss

De beide finales van de Silver Cup worden gespeeld op zaterdag 18 mei op het terrein van MHC Oss. De damesfinale start om 12.30 uur en de herenfinale begint om 15.00 uur.

Feest bij Apeliotes na de winst van de Silver Cup ten koste van Maastricht in 2023. Foto: Rogier Balk.


Wat vind jij? Praat mee...