Bekerhockey: loting halve finales Silver Cup Dames

Op het bondsbureau van de KNHB in Utrecht is maandag de loting verricht voor de halve finales van de Silver Cup Dames. Op vrijdag 12 mei strijden de clubs om een plek in de eindstrijd van het tweede bekertoernooi. De wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

De halvefinalisten hebben hun eerste prijs al binnen. Ze mogen in het nieuwe seizoen meedoen aan de Gold Cup, de beker voor teams tot en met de Overgangsklasse. Voor GHBS wacht een pittige reis. De Groningse ploeg, die zijn titel verdedigt, mag ruim drie uur in de auto zitten richting Zuid-Limburg, daar is Maastricht over anderhalve week de tegenstander.

Maastricht had twee keer shoot-outs nodig om de laatste vier te bereiken. Vrijdag werd Delta Venlo op deze manier verslagen, na zeventig minuten stond het 3-3. In de zesde ronde waren er ook shoot-outs nodig om te winnen van HCAS.

GHBS won vrijdag, nog voor eigen publiek, van De IJssel met 3-0. Omdat de noorderlingen vorig jaar de Silver Cup wonnen, begonnen ze dit seizoen in de Gold Cup, waarin ze in de eerste ronde verloren van Bully. Daarna stroomden ze af naar het tweede bekertoernooi.

In de andere halve finale staan Westerpark en Apeliotes tegenover elkaar. De Nijmeegse studenten hadden eveneens shoot-outs nodig om Craeyenhout van zich af te schudden. Ook daar stond het na de reguliere speeltijd 3-3. Westerpark won nipt van Houten, dat vrijdag in Amsterdam met 1-0 klop kreeg.

Programma
Maastricht – GHBS
Westerpark – Apeliotes

De dames van Maastricht spelen in de halve finales van de Silver Cup tegen titelverdediger GHBS. Foto: Dennis Candel


Wat vind jij? Praat mee...