Bekerloting: verrassing Horst treft eersteklasser Eindhoven

Op het bondsbureau van de KNHB is maandag geloot voor de zesde ronde van de Silver Cup Heren. Deze wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 8 april 2022 om 20.30 uur.

Bij de laatste 32 clubs van het bekertoernooi zit nog een team uit de Derde Klasse: Horst. De ploeg uit Limburg bereikte afgelopen vrijdag de zesde ronde door voor eigen publiek met 1-0 te winnen van Nuenen, dat in de Tweede Klasse speelt. Voor een plek bij de laatste zestien treft Horst in eigen huis eersteklasser Eindhoven.

Ook vijf tweedeklassers drongen door tot de zesde ronde: Almelo, HDS, Hoorn, Fit en Abcoude. Zij spelen in deze ronde allemaal tegen eersteklassers. Almelo treft USHC, HDS ontvangt DSHC en Hoorn speelt tegen Rood-Wit. FIT neemt het op tegen Alkmaar en Abcoude strijdt tegen Myra.

Alphen verdedigt titel

Titelverdediger Alphen, dat de laatste editie van de Silver Cup won in 2019, speelt in de zesde ronde een thuiswedstrijd tegen Rijswijk, dat net als Alphen in de Eerste Klasse uitkomt. Alphen begon het bekeravontuur dit seizoen in de Gold Cup. De vier beste ploegen van het Silver Cup-seizoen 2018-2019 mochten deelnemen aan het belangrijkste bekertoernooi. Alphen werd in de eerste ronde van de Gold Cup uitgeschakeld door promotieklasser Cartouche (3-1) en stroomde vervolgens door naar de Silver Cup.

Silver Cup: loting zesde ronde Heren

Regio Oost-Midden
Shinty – Leusden
Bully – EHV
Almelo – USHC
De Kromhouters – Apeldoorn

Regio Zuid-Oost
Best – De Hopbel
Delta Venlo – Weert
Horst – Eindhoven
HCAS – Oss

Regio Zuid-West
Alphen – Rijswijk
HDS – DSHC
Roomburg – HUDITO
Schiedam – Ommoord

Regio Noord-West
Houten – Bennebroek
Hoorn – Rood-Wit
FIT – Alkmaar
Abcoude – Myra


Wat vind jij? Praat mee...