De shootout-koningin van AMVJ jaagt op de troon van EHV

‘De cirkel is mijn koninkrijk en de eerste paar meter voor mijn goal hoeft echt niemand te komen, dat is mijn troon.’ Met die woorden benadrukt keepster Sterre Korterik dat AMVJ zondag in de finale van de Silver Cup van goeden huize moet komen om de pas 18-jarige goalie van EHV te verslaan. Laat AMVJ in de vorm van Josephine Timmermans nou net een shoot-outkoningin in huis hebben.

Met een turn waar je U tegen zegt degradeerde de pupil van AMVJ in de shootout-reeks met één hand de keepster van Zoetermeer tot figurant. ‘Vorige keer wonnen we van Bully ook met shoot-outs, toen deed ik ‘m ook’, schitterde Timmermans daarna voor de camera’s in het Wagener Stadion. Timmermans baseerde haar variant op filmpjes van de shoot-out van Jorrit Croon tegen Nieuw-Zeeland.

 

‘Zij doet dit altijd, maar ik moet zeggen: hij zag er nu wel uitmuntend uit’, zegt AMVJ-coach Ferry van Bruggen. Volgens de coach was het pareltje van Timmermans de kanteling in de serie na de 2-2 tegen Zoetermeer. ‘We stonden 2-0 achter in de shoot-outs, met zoveel publiek op de tribune. Dat je dat durft te doen, dan ben je een held.’

Van Bruggen is zondag tegen EHV de grote afwezige in de finale in De Kuil van Schaerweijde (afslag 12.30 uur). De coach trouwde namelijk een dag na het behalen van de finale en is nu op huwelijksreis. Manager Timo Bosma en assistent-coach Loet Niesert nemen de honneurs waar in de dug-out van AMVJ.

De speelsters van EHV juichen na de beslissende strafbal van Juliët Buma tegen Overbos. Foto: Orange Pictures / Marcel ter Bals.

Mocht het zondag op shoot-outs aankomen, dan heeft Timmermans een lastige tegenstander tegenover haar staan. EHV-keepster Korterik is getraind in shoot-outs. Als jeugdkeepster kreeg zij tijdens het shoot-outkampioenschap liefst 130 pogingen in de brandende zon te verwerken. ‘Dan leer je het wel’, aldus de Twentse goalie.

In de halve finale tegen Overbos (4-4) was Korterik slechts bliksemafleider. Alle shoot-outs van haar directe tegenstanders werden naast het doel geschoten. Eerder in het bekertoernooi moest Korterik wel actie ondernemen. De achtste finale tegen GHBS (2-2, 3-2 na shoot-outs) en de kwartfinale tegen Houten (1-1, 4-1 na shoot-outs) bewijzen dat de piepjonge keepster met zes gestopte shoot-outs er alles aan doet om haar troon te verdedigen.


1 Reactie

  1. martinebehrens

    Super uitvoering van een SO op een spannend moment in een finale.


Wat vind jij? Praat mee...