Edwin Evers mist bekersucces van vierdeklasser Hardenberg

Hardenberg houdt de eer van de Vierde Klasse hoog in de Silver Cup. De Overijsselse ploeg is samen met Sjinborn en FIT het enige overgebleven vrouwenteam uit de kelderklasse. Hardenberg treft vrijdagavond in de vierde ronde van het bekertoernooi eersteklasser Quick Stick.

Een knappe prestatie van de ploeg uit Overijssel. Coach Bart Olde Boerrigter is dan ook trots op zijn dames. ‘Het is een hele ervaring’. Het team bekerde door een ruime overwinning op competitiegenoot Hoogeveen en versloeg daarna derdeklasser HVA. ‘De overwinning op een derdeklasser gaf de meiden vertrouwen dat het zo goed gaat. We stomen ze klaar voor de volgende stap,’ zegt Olde Boerrigter.

Hardenberg Dames 1 – HVA Dames 1 in de derde ronde van de Silver Cup. Archieffoto: Geert Rolleman

Vrijdag speelt de ploeg tegen de eersteklasser Quick Stick. ‘We weten weinig van de tegenstander maar we gaan uit van ons eigen kunnen. De dames zijn technisch goed opgeleid en we zijn sinds dit jaar ook tactisch een echt systeem gaan spelen. Ze zijn erg leergierig dus het zal een leuke wedstrijd worden. We gaan voor de winst,’ vertelt coach Olde Boerrigter. Net zoals haar coach, gaat aanvoerder Nynne Allema ook uit van hun eigen kracht. ‘We zijn vooral mentaal erg sterk en willen allemaal winnen. We delen dezelfde visie als team’, zegt Allema.

Op eigen veld kunnen wij stunten. Er gebeuren gekke dingen hier in Hardenberg Nynne Allema

De twee weten dat het een ander potje gaat worden, dan dat ze gewend zijn. Toch zijn ze vol vertrouwen. ‘Op eigen veld kunnen wij stunten. Er gebeuren gekke dingen hier in Hardenberg’, vertelt de aanvoerder. De meeste sfeer komt vrijdag van de clubgenoten van Heren 1. Zij ondersteunden Dames 1 bij eerdere bekerduels al eens met vuurwerk, trommels en allerlei leuzen zoals ‘100 van die ballen’ en de klassieke ‘Jala-la-la-la-la’. Ook moedigen ze een van de spitsen aan met ‘ziggie zaggie Zoï’, afkomstig uit de teamyell van de dames.

Edwin Evers

Het bekersucces van de dames leeft op de club. De coach verwacht dat de wedstrijd op vrijdagavond net iets extra’s heeft. ‘Er komen veel leden en jeugdteams kijken. Er zal een drankje worden gedronken. Het wordt een gezellige avond en een leuke wedstrijd’.

De hockeyclub in Hardenberg blijft echter het kleine broertje van HHC Hardenberg. De voetbalclub uit de stad staat immers ook bekend om zijn bekerstunts; in 2016 werd die ploeg pas in de kwartfinale verslagen in de strijd om de KNVB-beker. Radio-dj Edwin Evers is een trouwe supporter van de plaatselijke voetbalclub. Bij de hockeyclub zien ze de BN’er niet. Olde Boerrigter gaat er dan ook niet van uit dat Evers vrijdagavond naar de hockeywedstrijd van zijn stadsgenoten komt.

De selectie van Hardenberg Dames 1. Foto: Geert Rolleman

Twee dagen na het bekerduel treft Hardenberg, de nummer twee in de Vierde Klasse D, in de laatste wedstrijd voor de winterstop concurrent Dash. Dash staat op een derde plek met drie punten minder dan de Hardenbergers. Allema: ‘Tijdens de bekerwedstrijd zit de wedstrijd van zondag echt wel in ons achterhoofd.’ Dat neemt niet weg dat Allema beide wedstrijden wil winnen. ‘We willen een zes-puntenweekend.’

Coach Olde Boerrigter bepaalt vrijdag tijdens de wedstrijd het strijdplan. ‘Als het een gelijkopgaande strijd wordt, gaan we er volle bak voor. Is het niveauverschil te groot, doen we het rustiger aan. Dan is de wedstrijd van zondag belangrijker. Twee wedstrijden in een weekend is zwaar, maar ik weet dat mijn ploeg het kan.’

 


Wat vind jij? Praat mee...