Eerste officieuze Supercup een prooi voor Pinoké

De eerste officieuze Supercup is een prooi geworden voor Pinoké. De hoofdklasser en winnaar van de Gold Cup won donderdagavond met 1-5 van Naarden, de winnaar van de Silver Cup. Beide bekerwinnaars hielden op eigen initiatief de strijd om de echte bekerwinnaar van Nederland.

Pinoké bleek in het goed bezochte duel in Naarden duidelijk sterker dan de thuisploeg, die dit afgelopen seizoen promoveerde naar de Overgangsklasse. Naarden kon in de eerste helft nog goed mee en kreeg zeker ook een paar kansen, maar die werden niet omgezet in doelpunten. Door goals van Pepijn Scheen en Joep Troost ging Pinoké met een 0-2 voorsprong de rust in.

Nimo van Hout van Naarden wordt op de huid gezeten door aanvoerder Jannis van Hattem, Lukas Sutorius en Texas Bukkens (14) van Pinoké. Foto: Wilfred Pera

Vooral in de tweede helft van het duel, dat werd geleid door Alwiene Sterk en Lisette Baljon, kwam het klassenverschil tussen beide ploegen tot uiting. Pinoké schakelde een tandje bij, waardoor het éénrichtingsverkeer richting het Naarden-doel werd. Door uitstekend keeperswerk van Tim Phielix bleef de uiteindelijke schade nog enigszins beperkt voor de thuisploeg. Door fraaie scores van Sam Steins Bisschop, Lukas Sutorius en Derck de Vilder liep Pinoké niettemin gemakkelijk uit naar 0-5. Niels de Jong scoorde uit een lekkere strafcorner uiteindelijk de eretreffer voor de Silver Cup-winnaar, die voor het eerst in haar bestaan aantrad tegen een club uit de Hoofdklasse.

Het was lekker druk bij de officieuze Supercup tussen Naarden en Pinoké. Foto: Wilfred Pera

Alexander Luijten, wethouder Sport van de Gemeente Gooise Meren, reikte na afloop de beker uit aan Pinoké-aanvoerder Jannis van Hattum.