EHV laat niets heel van AMVJ en wint de Silver Cup

In een sfeervol Zeist hebben de dames van EHV de Silver Cup gewonnen. In de finale was de ploeg van Thiemo Brunning met maar liefst 5-1 te sterk voor AMVJ.

De club uit Enschede volgt daarmee Oss op, vorig jaar bekerwinnaar. Net als toen ontbrak een hoofdcoach bij de eindstrijd. AMVJ-coach Ferry van Bruggen is namelijk op huwelijksreis, zijn taken werden overgenomen door manager Timo Bosma en assistent-coach Loet Niesers.

De dames van EHV hebben eremetaal in handen. Foto: Willem Vernes.

Brunning zat wel ‘gewoon’ op de bank. De coach van EHV zag zijn ploeg sterk starten op het zonovergoten complex van Schaerweijde.

Tot echt grote kansen voor het doel van AMVJ-keepster Madelon Rambonnet leidde dat in de openingsfase niet. AMVJ was er in de tegenstoot razendsnel uit. Aanvoerster Ailbhe Cunningham stuurde met een heerlijke pass door de as van het veld Claire ten Hag weg, maar de aanvalster van AMVJ vond EHV-keepster Sterre Korterik op haar pad. De rebound voor een leeg doel werd door Silvia Vetter naast geschoven.

EHV-aanvoerster Lotti Arts (links) onderschept de bal op het middenveld. Foto: Willem Vernes.

EHV komt los na drinkpauze

Nadat de scheidsrechters een drinkpauze hadden ingelast, ging het pas echt lopen bij EHV. Heren 2 van EHV maakte dankbaar gebruik van de korte pauze om even de supportersliedjes door te nemen. Gesteund door het publiek zocht de ploeg van Brunning vol de aanval. Een splijtende pass van Juliët Buma werd succesvol binnen gewerkt door Lois Boerman: 0-1.

Direct vanuit de afslag dacht Shannice Wilner de gelijkmaker te scoren, maar de scheidsrechters hadden de aanval van AMVJ al afgefloten. De openingsgoal van de pas 16-jarige Boerman was een tik voor de bezoekers uit Amstelveen, die vier minuten later ook de 0-2 om de oren kregen. Een afvallende bal werd overtuigend door Ilse Migchelbrink raak geslagen.

Strafcorners

Pas in de tweede helft kregen beide ploegen strafcorners. Die van EHV werden naast geslagen, AMVJ bleef wel koel op kopcirkel. Twintig minuten voor tijd tipte Sjoukje van Deuren van dichtbij raak: 1-2.

De spanning kwam terug in De Kuil van Schaerweijde. Behoudens een supporter – die zijn torso volledig had volgeschminkt in de clubkleuren – met een megafoon, was het aanvankelijk wat stil rond de supporters van AMVJ, maar na de goal van Van Deuren werd het publiek uit Amstelveen opgezweept. Een fan hees de vlag van Amsterdam in de lucht en rende met een kind in z’n armen voorbij, tot groot jolijt van de fans.

Een innige omhelzing bij Cris Jansen en Juliette Langkamp. Foto: Willem Vernes.

Heel lang kon AMVJ niet van de aansluitingstreffer genieten, want EHV-aanvoerster Lotti Arts bracht de marge met een rake strafcorner alweer op twee: 1-3.

De vierde EHV-goal was ongetwijfeld de mooiste. Op dat moment stond de formatie van Brunning met tien speelsters op het veld na de gele kaart van Sanne Steenhuisen. Cris Jansen schoot vanuit onmogelijke hoek de bal zomaar binnen. Met een schijnpass op de achterlijn verraste ze AMVJ-goalie Rambonnet in de korte hoek. Het slotakkoord was voor Anouk Wildenberg, die de rebound van een strafcorner verzilverde: 1-5.

AMVJ eindigde het duel met tien speelsters. Vita Bressers kreeg in de slotfase rood na vermeend natrappen.


3 Reacties

  1. wil-dielis

    Gefeliciteerd! Knap werk.

  2. han-beekhuizen

    Terechte winnaar! Gefeliciteerd vanuit Amstelveen!

  3. coachdevries

    @redactie als de goals zijn gefilmd met een Nokia 3210, laat ze dan weg :-(


Wat vind jij? Praat mee...