Finale Gold Cup tussen Pinoké en Amsterdam op Hemelvaartsdag

De finale van de Gold Cup tussen de mannen van Pinoké en Amsterdam wordt gespeeld op donderdag 30 mei. Het duel wordt afgewerkt bij Pinoké en start Hemelvaartsdag om 14.30 uur. 

De finale van de beker stond eigenlijk gepland op vrijdag 17 mei. Deze is verzet omdat de mannen van Amsterdam zich zondag plaatsten  voor de play-offs. Daarom wordt de bekerfinale nu twee weken later, na de play-offs, gespeeld.

Amsterdam bereikte de finale van de Gold Cup door in de halve finales met 4-3 te winnen van promotieklasser Schaerweijde. Titelverdediger Pinoké had shoot-outs nodig om Tilburg te verslaan. De Tilburgers kwamen in de halve eindstrijd met 3-1 voor, maar hielden die marge niet vast. Pinoké knokte zich terug naar 3-3, waarna de Steekneuzen meer bedreven waren in de shoot-outs.

Live op hockey.nl

De finale van de Gold Cup Heren wordt net als die van de Dames live uitgezonden. De finale is donderdag 30 mei live te zien op de site, app en het YouTube-kanaal van hockey.nl. De wedstrijd start om 14.30 uur. Vanaf 14.15 uur blikken we met trainers en gasten vooruit op de eindstrijd, na de wedstrijd is er de uitreiking van de beker en de reacties van de hoofdrolspelers.

Pinoké staat voor het tweede jaar op rij in de eindstrijd. Kijk hier de finale van de Gold Cup van vorig jaar tussen Pinoké en Den Bosch terug.

 


Wat vind jij? Praat mee...