Finales Gold Cup op Oranje-Rood en Pinoké

De finales van de Gold Cup worden gespeeld in Eindhoven en Amsterdam. De damesfinale tussen Oranje-Rood en Hurley wordt op 2 mei om 20.30 uur afgewerkt op het complex van Oranje-Rood. De finale bij de heren tussen Amsterdam en Pinoké wordt gespeeld op het terrein van de Steekneuzen. De datum voor deze wedstrijd is afhankelijk van deelname van Amsterdam aan de play-offs.

Indien Amsterdam er niet in slaagt de play-offs te bereiken, wordt de finale op vrijdag 17 mei om 20.30 uur gespeeld. Als de Amsterdammers de play-offs wel halen, maar in de eerste ronde worden uitgeschakeld dan wordt de eindstrijd van de Gold Cup op donderdag 23 mei om 20.30 uur afgewerkt. Haalt Amsterdam de finale van de play-offs dan schuift de finale nog een week op naar donderdag 30 mei om 20.30 uur. Mocht Pinoké zich niet rechtstreeks handhaven dan wordt er in overleg met beide verenigingen een nieuwe datum vastgesteld.

Road to the final

De Amsterdammers bereikten de finale van de Gold Cup door in de halve finales met 4-3 te winnen van promotieklasser Schaerweijde. Titelverdediger Pinoké had shoot-outs nodig om Tilburg te verslaan. De Tilburgers kwamen in de halve eindstrijd met 3-1 voor, maar wisten die marge niet vast te houden. Pinoké knokte zich terug naar 3-3, waarna de Steekneuzen meer bedreven waren in de shoot-outs.

Bij de dames rekende Oranje-Rood in de halve finales vrij gemakkelijk af met Pinoké. In het Amsterdamse Bos werd het liefst 5-0. Hurley nam het op eigen veld op tegen Almere, dat uitkomt in de Promotieklasse. Het werd 2-0 voor Hurley.


2 Reacties

  1. Peterpaul

    Waarom oranje rood thuis? Kampong ligt in het midden?

    1. paulvanbeuzekom

      Waarom zou je op Kampong spelen? Zelfs met de afstand tussen deze 2 clubs komen er nog meer mensen dan wanneer je op Kampong speelt. Op een derde club spelen is ook precies tegen het hele idee van de gold/silver cup.


Wat vind jij? Praat mee...