Gold Cup: bekerdroom Zoetermeer eindigt met spektakelstuk

Eersteklasser Zoetermeer leek donderdagavond een helft lang op weg naar een bekerstunt tegen promotieklasser Cartouche in de Gold Cup Heren. Zoetermeer leidde na 35 minuten spelen met 2-1. In de tweede helft bood de thuisclub lange tijd nog goed tegenspel, maar uiteindelijk won Cartouche in de derde ronde van de Gold Cup met 2-4.

Zoetermeer, dat als enige eersteklasser nog actie was in de Gold Cup, kwam tegen de formatie uit Voorburg met 0-1 achter. Nog voor de rust maakte de thuisploeg gelijk en kwam vlak voor de pauze op voorsprong nadat de goalie van Cartouche geel kreeg en een strafbal tegen. De veldspeler was kansloos op de strafbal van Zoetermeer, dat onder luid gejuich van het publiek de kleedkamer op zocht met een 2-1 voorsprong.

Cartouche was in de tweede helft de betere ploeg, maar had er nog een pitte kluif aan om de eersteklasser op de knieën te krijgen. Uiteindelijk gaf het kwaliteitsverschil van de promotieklasser toch de doorslag en eindigde de bekerdroom van Zoetermeer in de derde ronde. De ploeg mag wel verder bekeren in de Silver Cup.

Verrassingen derde ronde

Zoetermeer kon niet verrassen in de derde ronde van de Gold Cup, maar dat lukte andere teams wel. Zo won overgangsklasser Groningen thuis met 5-3 van promotieklasser Laren. Hoofdklasser Almere, dat moest aantreden zonder de internationals Jonas de Geus en Terrance Pieters, ging kansloos onderuit tegen promotieklasser Schaerweijde met 4-0.

In het Amsterdamse Bos zorgden Hurley en Pinoké voor een waar spektakelstuk. Promotieklasser Hurley leek in de reguliere speeltijd op weg naar een 2-1 overwinning, maar hoofdklasser en titelhouder Pinoké maakte toch nog gelijk: 2-2. De noodzakelijke shoot-outs werden door Pinoké uiteindelijk net iets beter genomen, waardoor die Amsterdamse ploeg nog kans maakt om hun titel te prolongeren.