Gold Cup (D): Den Bosch ten koste van Victoria naar finale

Den Bosch heeft de finale van de Gold Cup bereikt. De dames van de Brabantse landskampioen versloegen donderdagavond Victoria in Rotterdam in de halve finales met 5-2. Den Bosch treft in de eindstrijd van het belangrijkste bekertoernooi op 5 mei de winnaar van het duel SCHC-Rotterdam.

Den Bosch reisde als de grote favoriet af naar het Kralingse Bos. De koploper in de Hoofdklasse Dames gaat dit seizoen op jacht naar vier hoofdprijzen. Na de nationale zaaltitel willen de dames van coach Marieke Dijkstra ook de Gold Cup, de EHL en de landstitel op het veld in de prijzenkast zetten.

Veerkracht Victoria

In een niet zo’n hoogstaande wedstrijd in koude en natte omstandigheden leek Den Bosch dankzij twee doelpunten van Joosje Burg een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. De Bossche formatie verslikte zich echter in de veerkracht van Victoria. Door treffers van Bente van Dijk en Sabine van Eijck werd de 2-0 achterstand gerepareerd.

Toch trok Den Bosch, dat zonder de WK-gangers Rosa Fernig, Noor Omrani, Teuntje de Wit en Danique van der Veerdonk aantrad, uiteindelijk aan het langste eind. Lauren van der Geld, die net als Fleur Wolfert als speelsters van MA1 haar debuut in de hoofdmacht maakte, schoot haar ploeg naar een 2-3 voorsprong. Ze leek de matchwinnaar te gaan worden, maar in de slotfase bouwde Den Bosch de voorsprong via Frédérique Matla en Maartje Krekelaar uit naar een 2-5 eindstand.

SCHC of Rotterdam

Den Bosch weet pas over drie weken welke ploeg de tegenstander is in de finale van de Gold Cup. In eerste instantie zouden SCHC en Rotterdam ook vanavond in actie komen. Maar omdat de Oranje Dames in India voor de Pro League zijn en Jong Oranje Dames het WK in Zuid-Afrika spelen en er bij beide trips speelsters van SCHC zijn betrokken, moest een nieuwe speeldatum worden gevonden. Er was geen datum voor 28 april waarop beide teams de wedstrijd konden spelen. Daarom is uiteindelijk besloten om de finale een week op te schuiven naar 5 mei.

Victoria – Den Bosch 2-5
Joosje Burg 0-1
Joosje Burg 0-2
Bente van Dijk 1-2
Sabine van Eijck 2-2
Lauren van der Geld 2-3
Frédérique Matla 2-4
Maartje Krekelaar 2-5

Halve finale
Donderdag 28 april:
SCHC – Rotterdam

Finale
Donderdag 5 mei:

Den Bosch – SCHC/Rotterdam


Wat vind jij? Praat mee...