Gold Cup (D): promotieklasser Rotterdam stunt tegen Kampong

De dames van Rotterdam hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup. De enig overgebleven promotieklasser in het bekertoernooi versloeg donderdag in Utrecht Kampong na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond de stand 1-1 op het scorebord.

Het was voor de derde keer op rij dat Rotterdam in de Gold Cup te sterk was voor een hoofdklasser. Eerder moesten HGC (2-1) en Klein Zwitserland (ook na shoot-outs, red.) al het hoofd buigen voor de ongeslagen koploper in de Promotieklasse, die in de eerste ronde met 6-0 had gewonnen van Cartouche.

In Utrecht kwam Kampong op 1-0 door een rake strafcorner. De nummer zeven van de Hoofdklasse leek die voorsprong over de streep te trekken, maar in de slotfase maakte Laure-Sophie van der Heide alsnog de gelijkmaker. In de daaropvolgende shoot-outserie hield de Rotterdamse ploeg de zenuwen het best in bedwang.

Andere halvefinalisten

Ook Victoria had, na de 0-0 eindstand, shoot-outs nodig om Bloemendaal te verslaan. SCHC schaarde zich bij de laatste vier door in reguliere speeltijd met 2-1 van Hurley te winnen. Vorige week bereikte Den Bosch al de halve eindstrijd ten koste van Oranje-Rood (4-2).

De halve finales van de Gold Cup worden op 7 april gespeeld. Deze duels stonden eerder op 31 maart gepland. De finale van het bekertoernooi staat op 28 april op het programma.

Uitslagen Gold Cup kwartfinales

Kampong-Rotterdam* 1-1
Goals: Luna Fokke | Laure-Sophie van der Heide

SCHC-Hurley 2-1
Goals: Ginella Zerbo, Renée van Laarhoven (sc) | Hannah Martin

Victoria*-Bloemendaal 0-0

Den Bosch – Oranje-Rood 4-2
Goals: Frédérique Matla (2x), Laura Nunnink, Margot van Geffen (sc) | Fiona Morgenstern, Lisa Post (sc)

*wint na shoot-outs


1 Reactie

  1. charliejanssen

    Zouden ze t aandurven schc den Bosch, of wordt er weer "geloot"??


Wat vind jij? Praat mee...