Gold Cup (D): Rotterdam ten koste van KZ naar kwartfinales

De dames van Rotterdam ontpoppen zich dit seizoen tot reuzendoders in de Gold Cup. Nadat de promotieklasser in de vorige ronde HGC uitschakelde, waren de Rotterdamsen in de achtste finales opnieuw te sterk voor een hoofdklasser. Donderdagavond werd Klein Zwitserland na shoot-outs verslagen. Na de reguliere speeltijd stond de stand 1-1 op het bord.

De andere promotieklassers Tilburg en Were Di en de overgangsklassers Breda en Rood-Wit konden niet voor een stunt zorgen.

Keil matchwinnaar voor Oranje-Rood

Tilburg ging in eigen huis onderuit tegen Oranje-Rood. Sian Keil maakte het enige doelpunt voor de winnaar van de laatste editie van de Gold Cup in 2019.

De andere Tilburgse club, Were Di, had geen schijn van kans tegen landskampioen Den Bosch. Mede dankzij drie doelpunten van Joosje Burg won de koploper in de Hoofdklasse Dames met 0-9. Het was voor Burg de eerste hattrick in dienst van de Bossche formatie. Breda ging met 0-3 onderuit tegen Kampong en Rood-Wit kon het niet bolwerken tegen Bloemendaal, dat met 0-5 won.

Gitte Michels had met haar drie doelpunten een groot aandeel in de 6-1 thuiszege van Hurley op Amsterdam, dat aantrad met speelsters uit Dames 2 aangevuld met vijf meiden uit de A1. Victoria bereikte de kwartfinale door hdm met 2-1 te verslaan en Pinoké dolf maar nipt het onderspit tegen SCHC. In het Amsterdamse Bos werd het 2-3.

Uitslagen Gold Cup achtste finales

Regio Zuid-West
Rotterdam* – Klein Zwitserland 1-1
Goals: Annebregt Rietveld | Florine van Grimbergen
*Rotterdam wint na shoot-outs

Victoria – hdm 2-1
Goals: Julieta Jankunas, Mady Hof | Eva van ’t Hoog

Regio Zuid
Tilburg – Oranje-Rood 0-1
Goal: Sian Keil

Were Di – Den Bosch 0-9
Goals: Imme van der Hoek, Joosje Burg 3, Maartje Krekelaar 2, Frédérique Matla 2, Noor Omrani

Breda – Kampong 0-3
Goals: Pilar Romang, Luna Fokke, Tess Zweers

Regio Noord-West
Hurley – Amsterdam 6-1
Goals: Gitte Michels (3), Marleen Jochems, Carmen Vincenti, Michelle van der Drift | Margaux Mordac

Rood-Wit – Bloemendaal 0-5
Goals: Demi Hilterman (sb), Teuntje Horn, Fenne Mulder, Pien Molenaar (sc), Sanne Caarls

Pinoké – SCHC 2-3
Goals: Kiki Rozemeijer, Kelly Hoyng-Jonker | Yibbi Jansen, Isa Kroot, Mette Winter


1 Reactie

  1. charliejanssen

    Ten eerste, waarom schrijf je je überhaupt in voor de goldcup als je met dames 2 gaat spelen? Ten tweede, benieuwd hoe de loting nu zal plaatsvinden. Teams die zo dicht mogelijk bij elkaar zitten tegen elkaar? Dus, kampong-schc, OR-den Bosch en ga zo maar door?


Wat vind jij? Praat mee...