Gold Cup (D): SCHC-Rotterdam op 28 april, finale naar 5 mei

De halve finale van de Gold Cup Dames tussen SCHC en Rotterdam is door de KNHB vastgesteld op donderdag 28 april. Dit was de originele datum van de finale, die nu naar donderdag 5 mei verhuist. 

In eerste instantie zouden SCHC en Rotterdam op donderdag 7 april in actie komen, maar op die dag zijn de Oranje Dames in India voor de Pro League en speelt Jong Oranje Dames het WK in Zuid-Afrika. Bij beide trips zijn speelsters van SCHC betrokken. Er moest daardoor een nieuwe speeldag worden gezocht, maar er was helaas geen datum voor 28 april waarop beide teams de wedstrijd konden spelen. Daarom is uiteindelijk besloten om de finale een week op te schuiven.

Victoria-Den Bosch op 7 april

De andere halve finale tussen Victoria en Den Bosch wordt wel op donderdag 7 april gespeeld. Victoria schaarde zich bij de laatste vier door in de kwartfinale na shoot-outs Bloemendaal te verslaan, na zeventig minuten stond het 0-0. Den Bosch plaatste zich al eerder voor de halve eindstrijd door af te rekenen met Oranje-Rood (4-2).

Rotterdam, de enige overgebleven promotieklasser in de Gold Cup, versloeg in de kwartfinales Kampong na het nemen van shoot-outs. In de reguliere speeltijd kwamen beide teams niet verder dan 1-1.  Het was voor de derde keer op rij dat de Rotterdamse formatie een ploeg uit de Hoofdklasse uitschakelde. SCHC was in de kwartfinale met 2-1 te sterk voor Hurley.

Gold Cup Dames: programma

Donderdag 7 april:
Victoria – Den Bosch
Donderdag 28 april:
SCHC – Rotterdam
Donderdag 5 mei:
Finale


3 Reacties

 1. edwin-smolders

  Volgens mij kan dat niet, want eerste halve finale play-offs staat ook voor donderdag 5 mei op het programma. Als Den Bosch dus Victoria mocht verslaan kan finale Goldcup niet op donderdag 5 mei.

  1. robboomsma

   Hi Edwin, het kan zeker, er was namelijk verplaatsing van de Hoofdklasse Dames. Dat komt dan weer door de combi WK U21 en EHL, waardoor de laatste reguliere competitiewedstrijd ronde, gespeeld word op 8 mei, in plaats van 1 mei. Ik hoop dat je het zo nog snapt!

 2. edwin-smolders

  Inmiddels begrepen dat play-offs week later starten.


Wat vind jij? Praat mee...