Gold Cup (D): Den Bosch ten koste van Oranje-Rood naar halve finales

Den Bosch blijft in de race voor de eindzege in de Gold Cup. De ploeg van coach Marieke Dijkstra bereikte donderdag de halve finales van het bekertoernooi. Aan de Oosterplas werd met 4-2 gewonnen van Oranje-Rood, de winnaar van 2019.

Het duel in de Gold Cup stond eigenlijk gepland voor volgende week donderdag, 10 maart, maar werd een week naar voren gehaald vanwege de competitiewedstrijd van de Bossche dames op vrijdag 11 maart tegen Amsterdam.

Den Bosch trad de wedstrijd in de kwartfinales aan zonder Marloes Keetels, Rosa Fernig, Josine Koning, Danique van der Veerdonk en Emmeliene Oonk. Verder waren alle ‘sterren’ van de landskampioen aanwezig. Bij Oranje-Rood ontbrak Sarah Sinck onder de lat. Haar plek werd ingenomen door tweede keepster Lieve Verhoeven.

Dertigste treffer Matla

Wie anders dan Frédérique Matla legde de basis voor de overwinning van Den Bosch. De aanvalster opende al snel in de wedstrijd de score. Het schot met de forehand leek houdbaar. Nog voor rust verdubbelde Matla de voorsprong uit een strafcorner. Het was alweer haar dertigste officiële doelpunt van het seizoen.

Na de pauze rondde Laura Nunnink een individuele actie met de backhand succesvol af. Slap verdedigen aan Bossche kant zorgde ervoor dat Oranje-Rood de achterstand verkleinde naar 3-1. Fiona Morgenstern draaide in de cirkel simpel weg van haar tegenstander en schoof de bal van dichtbij in het doel. Morgenstern was niet veel later dichtbij haar tweede treffer, maar ze miste de rebound nadat de bal tegen de paal was gekomen.

Zege in de tas

Het doelpunt en de kans van Oranje-Rood deed Den Bosch niet wankelen. De ploeg pakte de draad weer op en zette de 4-1 op het bord. Margot van Geffen was het eindstation van een strafcornervariant in een serie van drie corners op rij.

Lisa Post scoorde daarna nog voor Oranje-Rood uit een strafcorner, maar de Eindhovense ploeg kon niet voorkomen dat Den Bosch zich als eerste ploeg voor de halve finales van de Gold Cup plaatste. Volgende week staan de wedstrijden Kampong-Rotterdam, SCHC-Hurley en Victoria-Bloemendaal op het programma.

Gold Cup Dames – Kwartfinales

Donderdag 3 maart:
Den Bosch – Oranje-Rood 4-2 (2-0)
Frédérique Matla 1-0
Frédérique Matla 2-0
Laura Nunnink 3-0
Fiona Morgenstern 3-1
Margot van Geffen 4-1 (sc)
Lisa Post 4-2 (sc)

Donderdag 10 maart:
Kampong-Rotterdam
SCHC-Hurley
Victoria-Bloemendaal


1 Reactie

  1. charliejanssen

    Ik denk dat Oranje-Rood vertrouwen kan putten uit deze wedstrijd. Al lieten ze zich soms overbluffen door het fysieke hockey van Den Bosch. Vanaf zondag met het mes tussen de tanden en gas erop!


Wat vind jij? Praat mee...