Kijk hier de finale van de Gold Cup terug

Opnieuw LIVE hockey bij hockey.nl. De Gold Cup-finale tussen de heren van Pinoké en Amsterdam is donderdagmiddag vanaf 14.15 uur rechtstreeks te zien via hockey.nl/live, de hockey.nl-app en ons YouTube-kanaal. Het is nu al een memorabele bekerstrijd, omdat bij Pinoké Dennis Warmerdam zijn rentree maakt in de bekerfinale.

Het verhaal van de voormalige aanvoerder van Pinoké is wonderbaarlijk. Warmerdam werd anderhalf jaar geleden getroffen door een zeldzame vorm van kanker aan zijn onderarm. Hij moest zijn hockey-carrière beëindigen, amputatie dreigde, maar na een ingreep in het ziekenhuis herstelde Warmerdam. In de winterstop kreeg hij een positieve scan, speelde alweer in Heren 2 en trainde een aantal maanden mee met met de selectie. De middenvelder heeft nu groen licht gekregen voor een terugkeer op het hoogste niveau. Vanaf volgend seizoen is Warmerdam dus weer wekelijks te zien in de Hoofdklasse. Als opwarmer maakt hij zijn rentree in de selectie voor de Gold Cup-finale.

‘Na een heftige tijd van pijn en verdriet is het nu tijd om vooruit te kijken en te genieten van de mooie dingen die gaan komen’, reageert Warmerdam op de site van Pinoké. ‘Het is geweldig om weer aan te sluiten bij de selectie van Pinoké. Ik heb niet genoeg woorden om mijn dankbaarheid uit te spreken naar iedereen die samen met mij in deze droom is blijven geloven.’

Voorbeschouwing vanaf 14.15 uur

De finale begint op Hemelvaartsdag om 14.30, de voorbeschouwing om 14.15 uur met oud-international Wouter Jolie. Na afloop van het duel blijven we natuurlijk in de lucht voor de uitreiking van de fraaie beker en de reacties van de winnaars en verliezers. Voor Pinoké is het de tweede keer in evenveel edities van de Gold Cup dat de ploeg de finale speelt. Vorig jaar wonnen de Steekneuzen van Den Bosch. Ook dat duel zond hockey.nl live uit. De ploeg van coach Jesse Mahieu speelde toen in Den Bosch, nu wordt de finale op het eigen terrein in het Amsterdamse Bos gespeeld. De toegang is gratis. Dat geldt ook voor het kijken naar de livestream.


3 Reacties

  1. asjemenou

    Welcome back Dennis !! Het wordt hopelijk een huis vol met gekken, lekker weer en een heerlijke hymne. Kom dat zien mensen.

  2. mark-j

    Wat een geweldig nieuws voor Dennis en uiteraard voor al zijn familie, vrienden, bekenden en zijn club! Ook dit jaar zal ik weer met die KWF bus gaan leuren in de hoop dat er meer mensen als Dennis kunnen herstellen ! Heel veel succes voor deze sportman ! En ja, als er iemand van het KWF een bijdrage vraagt.... doneer gul! Bedankt alvast . Dennis op voorhand man op de match !

  3. Toon Janssen

    Mooi pleidooi van aanvoerder Bakker voor de goldcup!! Bijval


Wat vind jij? Praat mee...