Gold Cup (H): Almere, Den Bosch, HDM en Hurley naar halve finales

Almere, Den Bosch, HDM en Hurley hebben donderdagavond de halve finales van de Gold Cup bereikt. Promotieklasser Almere schaarde zich bij de laatste vier van het belangrijkste bekertoernooi zonder te spelen. Donderdagochtend werd bekend dat tegenstander Rotterdam zich terug had getrokken voor het kwartfinaleduel. De Rotterdammers konden geen representatief team op de been brengen.

De andere promotieklasser, Hurley, was na het nemen van shoot-outs te sterk voor de buren van Amsterdam, dat het bekertoernooi in 2019 won. De Bosderby was na de reguliere speeltijd in 2-2 geëindigd. Ook bij Schaerweijde-HDM waren shoot-outs nodig om de winnaar te bepalen. HDM, verliezend finalist van afgelopen seizoen, won de shoot-outserie nadat de wedstrijd in Zeist in 5-5 was geëindigd.

Den Bosch, finalist in 2018, rekende in de kwartfinales af met Kampong, de koploper in de Tulp Hoofdklasse. Het werd aan de Oosterplas 4-1 voor ploeg van coach Marc Lammers.

Uitslagen:

Den Bosch (HK) – Kampong (HK) 4-1
Goals: Dylan Wotherspoon (2x), Joppe Wolbert, Timo Boers | Bram van Battum

Hurley (PK)** – Amsterdam (HK) 2-2
Goals: Hjalmar Voskuil, Indra Aerts | Sam van der Weijden, Gip Ghijsels

Schaerweijde (HK) – HDM (HK)** 5-5
Goals: Daan Troost, Pepijn Luijkx, Jelle Westendorp, Thur Stadelmaier, Matt Bird | Stijn van Pelt, Teun Mooldijk, Kieran Dartée, Javier Osses, Sander Groenheijde

Almere (PK) – Rotterdam (HK)*

* Rotterdam heeft zich teruggetrokken
** wint na shoot-outs


Wat vind jij? Praat mee...