Gold Cup (H): HDM naar finale ten koste van Den Bosch

HDM heeft de finale van de Gold Cup bereikt. De promotieklasser versloeg in eigen huis Den Bosch in de halve finales na het nemen van shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond de stand 3-3 op het bord. HDM treft op 28 april in de eindstrijd van het belangrijkste bekertoernooi stadgenoot Klein Zwitserland, dat dinsdag met 4-2 won van een andere promotieklasser, Voordaan.

De strijd tussen de nummer drie van de Promotieklasse en de nummer acht van de Tulp Hoofdklasse Heren liep donderdagavond uit op een ware thriller. Den Bosch kwam drie keer op voorsprong en tot drie keer toe maakte HDM gelijk. De 3-3 kwam luttele seconden voor het einde van de reguliere speeltijd. Yorben Fontaine verzilverde een uitspeelcorner waardoor shoot-outs noodzakelijk waren.

Groenheijde

In de shoot-outserie bleek Sander Groenheijde over stalen zenuwen te beschikken. Eerst benutte hij een strafbal na een overtreding op Boris Burkhardt om vervolgens zijn eigen shoot-out, de vierde van HDM, te benutten. Hierdoor bleef HDM uiteindelijk met 3-2 aan de goede kant van de score.

De finale van de Gold Cup wordt een Haags onderonsje, want eerder deze week verzekerde stadgenoot Klein Zwitserland zich van een plek in de eindstrijd. De winnaar van de Silver Cup in 2017 won in Groenekan met 4-2 van Voordaan.

De promotieklasser, die werd gesteund door het talrijk opgekomen publiek, kwam wel op voorsprong maar keek bij de rust tegen een 2-1 achterstand aan. De ploeg van coach Omar Schlingemann vergrootte de marge na de pauze naar twee doelpunten verschil. Voordaan bracht de spanning vervolgens terug, maar de gelijkmaker kwam er niet. In het laatste deel gooide de nummer zeven van de Tulp Hoofdklasse het duel in het slot (2-4) en plaatste zich zodoende voor de finale van derde editie van de Gold Cup.

De KNHB maakte een dag later bekend dat de finale op HDM wordt gespeeld. De bond is nog met beide clubs in overleg of de afslag om 20.00 uur kan. Anders begint de finale om 20.30 uur.

Halve finale

Dinsdag 12 april:
Voordaan – Klein Zwitserland 2-4

Donderdag 14 april:
HDM* – Den Bosch 3-3
0-1 Ruben Versteeg
1-1 Lennart Kallenberg
1-2 Jaïr van der Horst
2-2 Duco Telgenkamp
2-3 Dylan Wotherspoon
3-3 Yorben Fontaine (sc)

* wint na shoot-outs

Finale

Donderdag 28 april:
HDM – Klein Zwitserland


4 Reacties

 1. Sander Duin

  Waarom KZ HDM? En niet HDM - KZ ?

  1. jochenvanwestendorp

   Lijkt me evident

 2. Sander Duin

  😂 Mooi niet dus ... 28 april HDM- KZ

 3. rob-tettero

  Mooie Haagsche kraker


Wat vind jij? Praat mee...